EKC 2000 begint nieuw jaar met winst.

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar gewonnen. EKC moest in de 3e klasse korfbal tegen Emmeloord. De korfballers van Emmeloord konden in de eerste 5 minuten van de wedstrijd EKC nog wel volgen. Bij een stand van 1-1 begon het te draaien bij EKC dat simpel wegliep bij de tegenstander.

In deze fase van de wedstrijd werd de basis gelegd voor de overwinning. Met goed korfbal, mooi uitgevoerde aanvallen en een goed lopend afstandschot liep EKC simpel naar een 7-1 tussenstand. Toen pas kon Emmeloord wat terug doen. De ruststand was in het voordeel van de Emmense Korfballers: 9-2.

Na rust een heel ander speelbeeld bij EKC. Het begin van de 2e helft was ook voor EKC maar bij 11-2 vonden de spelers het waarschijnlijk genoeg. Het speeltempo ging omlaag, met de aanvallen werd slordig omgesprongen en de rebound niet goed verzorgd. Het was Emmeloord die het initiatief naar zich toetrok. Na 70 minuten korfbal stond 14-8 op het scorebord.

Door  de overwinning behoud EKC zijn leidende koppositie. A.s. zaterdag staat de topper in de 3e klasse E op het programma. Trainer Arjan Vissia heeft een week de tijd om zijn spelers weer op scherp te krijgen. EKC moet uit tegen Hellas (Nunspeet) spelen die op de 2e plaats staat met 2 punten minder maar ook met een wedstrijd minder gespeeld.