EKC 2000 hervind zich na twee nederlagen

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag in en tegen Marknesse de teleurstelling van zich afgeschud en de weg naar winst weer gevonden. Nu was deze tegenstander wel van een ander formaat dan Hellas en Blauw Zwart. Maar toch je moet er toch staan om geconcentreerd te korfballen.

De boodschap van trainer Arjan Vissia, die deze week bekend maakte nog een jaar de hoofdmacht en de A1 junioren van EKC 2000 te trainen, was duidelijk: ‘alleen wanneer alle wedstrijden worden gewonnen blijf je een kans houden, hoe klein dan ook, om mee te doen voor de tweede of eerste plek in de competitie’.

Het team begon dan ook geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. In het begin kon Marknesse het tempo nog wel bijbenen. Vrij snel maakte EKC echter korte Mette met de zwakkere tegenstander. De ruststand 1-8 in het voordeel van de Emmense korfballers zegt veel over het goede verdedigden spel van EKC.

EKC liet in de 2e helft een nog beter spel zien. Wat in de twee voorgaande wedstrijd mede ten grondslag was aan de nederlaag, werd het aanvallende positiespel veel beter verzorgd. EKC werkte aan een positief doelsaldo want na 70 minuten korfbal stond 19-5 op het scorebord. Volgende week komt Lemmer op bezoek in Sporthal Emmerhout. EKC heeft ook nu één ding te doen: winnen!