EKC 2000 houdt hoofd koel

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag in sporthal Emmerhout Lemmer 1 verslagen met 14-11. Vooraf stelde trainer Arjan Vissia dat er gewonnen kon worden maar dat EKC wel voorbereid moest zijn op een pittige partij korfbal. Het duel begon zoals werd verwacht, er werd voor elke meter geknokt met sportieve duels en attractief korfbal en een gelijkopgaande scoreverloop.

Er werd door beide teams onder de korf verschillende kansen gecreëerd maar beide teams sprongen daar onzorgvuldig mee om. Het afstandschot, een belangrijk wapenfeit bij korfbal, liep zowel bij EKC als bij Lemmer niet. Beide teams waren wel succesvol vanaf de stip met  strafworpen.

Bij een stand van 3-3 waren in totaal vier strafworpen benut. Langzaam begon EKC in de eerste helft het initiatief naar zich toe te trekken en bouwde de ploeg met beter en sneller korfbal langzaam aan een voorsprong. De mooiste aanval was met een dame in de aangeef, 2 heren van EKC die door hun loopactie beide vrij onder de korf kwamen en met een mooie doorloopbal werd er gescoord. De ruststand was uiteindelijk 8-5 in het voordeel van EKC.

In de 2e helft kwam Lemmer wederom fanatiek en gedreven uit de startblokken en begon aan de marge van 3 punten van de voorsprong af te brokkelen. EKC maakte in dit gedeelte van de wedstrijd een moeilijke periode door. De scheidsrechter eiste op dat moment de hoofdrol op door enkele beslissingen te nemen in het nadeel van Lemmer.

De korfballers van Lemmer begonnen commentaar te geven op zijn leiding, raakte uit hun concentratie en verloren daardoor de wedstrijd. Doordat EKC hiervan profiteerde door rustig hun spel te blijven spelen en beslissingen van de scheidsrechter te accepteren, bouwde EKC weer de marge uit naar drie doelpunten door nog eens 6 keer de bal door de korf heen te krijgen. De punten bleven in Emmen dat aansluiting houdt met de team die aan kop gaan in de 3e klasse. Volgende week gaat EKC op bezoek bij het laag geplaatste Niek.