EKC 2000 verliest kostbare punten

EMMEN - EKC heeft, na het verlies van vorige week tegen de koploper Hellas, ook tegen directe concurrent Blauw Zwart uit Wierden punten gemorst. In een spannend duel waren de Emmense korfballers met goed korfbal de Blauw Zwarten in de eerste helft nog de baas. Een snel, geconcentreerd en fanatiek EKC bleef met mooie aanvallen en een goedlopend afstandschot op koers voor het kampioenschap. Ook de tegenstander speelde goed korfbal zodat het publiek op een spannende pot korfbal werd getrakteerd. EKC ging terecht met een 10-8 voorsprong rusten.
In de 2e helft gooide Blauw Zwart het over een ander boeg. Met fysiek korfbal werd het de aanvallers van EKC heel moeilijk gemaakt. De scheidsrechter die in de eerste helft uitstekend floot, verloor de wedstrijd jameer genoeg uit zijn grip. De spelers van EKC verloren hun concentratie en kregen de bal niet meer door de korf.

Na 10 minuten in de 2e helft wist EKC pas een doelpunt te maken. Langzaam maakte Blauw Zwart  de achterstand kleiner om in de laatste 5 minuten een voorsprong te nemen en deze niet meer uit handen te geven. Met een eindstand van 13-11 trekt EKC aan het kortste eind en verliest het uitzicht op het kampioenschap. Want met 4 punten achter op een sterke koploper heeft EKC het behalen van de titel niet meer in eigen hand.