EKC 2000 zet zegereeks voort.

EMMEN - EKC 2000 heeft afgelopen zaterdag in een goed gevulde sporthal Bargeres Rood Wit verslagen. De Emmense korfballers kwamen, na een kleine onderbreking van 2 weken, moeizaam uit de startblokken. Vanaf het begin van de wedstrijd wist EKC de zwakkere tegenstander wel onder druk te zetten.
Met enkele mooie aanvallen wist de thuisploeg in de eerste helft al de marge op 4 punten te zetten en met een tussenstand van 9-5 gingen de spelers aan de thee. In de 2e helft probeerde Rood Wit de marge terug te brengen door het tempo omhoog te gooien. Door een sterke verdediging aan EKC-zijde kwamen zij niet in de problemen en speelde rustig de wedstrijd uit. Na 70 minuten korfbal stond op het scorebord een eindstand van 15-11 in het voordeel van EKC 2000. Ondanks winst wordt de kans dat EKC nog kampioen wordt steeds kleiner. De directe concurrent heeft steeds 4 punten voorsprong. Iedereen die EKC een warm hart toe draagt, hoopt dat Hellas volgende week punten verspeeld en EKC wel de 2 punten pakt, want dan is op de laatste speeldag er sprake van een echte topper in sporthal Bargeres. EKC ontvangt dan de koploper Hellas en is inzet van die wedstrijd het kampioenschap in de derde klasse E.