Moeilijke EK 85cc voor Sem de Lange in Mill

MILL - Sem de Lange stond aan de start bij de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill. Door een wolkbreuk op zaterdagmiddag waren de omstandigheden zwaar. Nadat hij op het droge circuit als twaalfde had getraind in de tijdtraining, kwam hij in de kwalificatieheat slecht uit de start.


Het circuit was heel modderig door de wolkbreuk en had was dan ook moeilijk om een fijn ritme te pakken. Sem knokte tot aan de finishvlag en wist er nog een zeventiende plaats uit te halen.

De eerste manche begon met een tegenslag want nadat hij op een vierde plaats uit de start kwam, raakte hij bij het insturen van de tweede bocht een andere rijder waardoor hij ten val kwam. Met een scheve voorkant moest hij een inhaalrace rijden en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een vierentwintigste plaats.

Met nieuwe motivatie kwam hij aan de start voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er een stuk minder goed bij en daarnaast had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen. Knokkend voor wat hij waard was, wist hij er in dit sterke deelnemersveld toch nog een achttiende plaats uit te halen waarmee hij eenentwintigste werd in het dagklassement.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda