Gyan Doensen kroont zich tot Europees Kampioen 85 Noord/West

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Slowaakse Velke Uherce de Europese 85cc titel in de zone Noord/West in de wacht weten te slepen. Na een matige start in de eerste manche kon hij maar moeilijk in zijn ritme komen maar gedurende de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij er alsnog een tweede plaats uit te halen.


In de tweede manche werkte hij zich na een foutje in de eerste ronde terug op naar de koppositie en won de manche. Hiermee pakte hij niet alleen de dagzege maar ook was dit voldoende om de titel Europees Kampioen 85 Noord/West in de wacht te slepen.

Gyan had het op zaterdag gelijk goed naar zijn zin op de baan en had de bulten goed onder de controle. Nadat hij in de vrije training de tweede tijd neer had weten te zetten, wist hij in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten. Hiermee mocht hij in de kwalificatieheat als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en wist tijdens de eerste ronde gelijk door te stoten naar de eerste plaats. Gyan controleerde de wedstrijd en wist de pole position te veroveren.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij niet goed weg en dook rond de tiende plaats de eerste bocht in. Echter in de tweede bocht wist hij gelijk door te stoten naar een vijfde plaats. In de beginfase had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar in de slotfase begon de juiste flow erin te komen. Hij werkte zich op naar een tweede plaats en kreeg de aansluiting met de kopman. Helaas was de tijd net tekort om nog een serieuze aanval in te zetten waardoor hij op een tweede plaats over de finish kwam.

De start van de tweede manche was goed en ditmaal kwam hij op een tweede plaats uit de eerste bocht. Echter door een fout in de eerste ronde waarbij hij een aantal dubbels niet kon springen, viel hij terug naar een vijfde plaats. Hij herstelde zich goed en werkte zich op naar de koppositie. Deze stond hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af en kwam als winnaar en kampioen over de finish.

Met de dagzege in Slowakije kroonde Gyan zich tot Europees Kampioen van de zone Noord/West! De finale van het Europees Kampioenschap wordt in het weekend van 16 en 17 juli verreden in Loket, Tsjechie.

Daguitslag Europees Kampioenschap 85cc Noord/West Slowakije:

1 Gyan Doensen 47 Pnt

2 Dex Kooiker 47 Pnt

3 Freddie Bartlett 36 Pnt

4 Ian Ampoorter 33 Pnt

5 Jarne Bervoets 32 Pnt

Eindstand Europees Kampioenschap 85cc Noord/West:

1 Gyan Doensen 255 Pnt

2 Freddie Bartlett 218 Pnt

3 Ian Ampoorter 180 Pnt

4 Dean Gregoire 176 Pnt

5 Tyla van de Poel 160 Pnt

<hr

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda