Gyan Doensen wereldkampioen 85cc

VANTAA - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Finse Vantaa de wereldtitel in de 85cc klasse binnen weten te halen. Doensen wist op zelfverzekerde wijze de eerste manche op zijn naam te schrijven. In de tweede manche vocht hij een spannend duel uit met Vitezslav Marek om de overwinning. Toen hij gepasseerd werd, bleef hij de druk op de ketel houden en toen Marek in de fout ging, kon Gyan hiervan profiteren en won de manche.


Na een goede voorbereiding begon Gyan vol zelfvertrouwen aan het weekend. Op het zanderige circuit had hij een goed ritme in handen en ook zijn snelheid was perfect. In de tijdtraining slaagde Gyan erin om een hele scherpe ronde neer te zetten. Dit was voldoende om de snelste tijd in zijn groep neer te zetten en uiteindelijk was hij hiermee ook het snelste over beide groepen zodat hij de pole position veroverde.

Uitermate gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start. Hij kwam redelijk goed weg en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gecontroleerd rijdend kwam hij naar voren en werkte zich op naar een tweede plaats. Hij begon het gat tot aan de leider te dichten en nam met een mooie inhaalmanoeuvre de leiding in de wedstrijd over. In de rest van de manche controleerde hij de wedstrijd en kwam als winnaar over de finish.


In de tweede manche kwam Gyan beter uit de start en ditmaal wist hij in de beginfase al door te stoten naar de koppositie. Hij zette een straf tempo in maar de tweede man volgde hem en wist hem na een aantal ronden te passeren. Gyan moest hem terug pakken om wereldkampioen te kunnen worden. Hij hield de druk op de ketel en dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase in de fout ging. Gyan kon hiervan profiteren en nam de leiding terug in handen. In de rest van de manche hield hij het hoofd koel en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele manche zege pakte Gyan de wereldtitel in de 85cc klasse. Voor Gyan is dit seizoen zeer succesvol geweest met de wereldtitel, Dutch Masters titel en de Vice Europese titel in de 85cc klasse.

Daguitslag WK 85cc:
1. Gyan Doensen 50 Pnt
2. Vitezslav Marek 44 Pnt
3. Jarne Bervoets 40 Pnt
4. Freddie Bartlett 29 Pnt
5. Tristen Sardo 26 Pnt

Press Release: Swalmen, 28-08-2022

Gyan Doensen clinches the world title 85cc

Gyan Doensen of the Husqvarna SKS Racing NL team has clinched the World Championship title in the 85 class. In Vantaa in Finland he managed to win both motos to clinch the title.

After a good preparation he started the weekend with a lot of confidence. He was feeling well on the sandy track and managed to take the pole position in the qualifying practice.

In the first moto he took a decent start and came out of the first corner just outside of the top five. He took his time to pass the riders in front of him and worked his way up into second position. He started to close down the gap to the leader and with a nice passing manoeuvre he took over the lead. In the rest of the race he was in control and won the first moto.

His start in the second moto was better and this time he worked his way up into the lead in the beginning of the race. He was riding a high pace but after a few laps he got passed and dropped back to second position. Gyan had to win the second moto to clinch the title. He gave everything he had and was putting the pressure on the leader. When the leader made a crash he took over the lead and managed to win the race.

With a double moto win he took the overall win and clinched the world title. For Gyan and the Husqvarna SKS Racing NL team this is a successful season with the world title, Dutch Masters title and the Vice European 85 title.

Overall World Championship 85cc
1. Gyan Doensen 50 Pnt
2. Vitezslav Marek 44 Pnt
3. Jarne Bervoets 40 Pnt
4. Freddie Bartlett 29 Pnt
5. Tristen Sardo 26 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda