MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola grote sterren op Assen

ASSEN - Oud-TT-winnaars en ‘MotoGP Legends’ Kevin Schwantz en Randy Mamola zijn dit weekend tijdens de TABAC Classic GP Assen de grote sterren op het TT-circuit. De Amerikanen komen naar Assen voor een demonstratie op hun originele Grand Prix-motoren. Beide coureurs waren jarenlang dé publiekslievelingen op Assen. Schwantz won zijn laatste TT in 1993, het jaar dat hij wereldkampioen werd. Mamola won voor het laatst op Assen in 1985.


Van vooroorlogse sportwagens tot supersnelle F1-bolides

Tijdens de TABAC Classic GP Assen komen iconische racers op twee, drie en vier wielen in actie die deel uitmaken van een revolutionaire racegeschiedenis. Van vooroorlogse sportwagens, de oudste dateert uit 1911, motorfietsen die net na de oorlog al ‘op Assen’ raceten, tot supersnelle Formule 1-auto’s van Ferrari, Jaguar, Minardi en Arrows waarmee in de afgelopen decennia nog werd gestreden om de wereldtitel in de belangrijkste autorace-categorie ter wereld.


Onthulling van een motorfiets ter ere van het TT-circuit

Het is misschien wel de grootste lofprijzing die het Circuit van Drenthe ooit mocht ontvangen; een legendarisch motormerk dat in gelimiteerde oplage een motorfiets op de markt brengt als ode aan het TT-circuit. De MV Agusta Brutale 1000 RR Assen wordt vrijdagavond voor de media onthuld tijdens de kick-off van de TABAC Classic GP Assen; een wereldpremière! De samenwerking tussen MV Agusta en de TABAC Classic GP Assen markeert de terugkeer van het Italiaanse motormerk naar de ‘Kathedraal’ van de motorsport, waar het maar liefst 35 Grand Prix-overwinningen behaalde.


Nederlandse FIA Historic F3 Cup-winnaar aan de start in Assen

Zondag 9 april jongstleden werd Patrick Andriessen de eerste Nederlandse winnaar van de FIA Historic F3 Cup in Zuid-Frankrijk. Tijdens de TABAC Classic GP Assen staat Andriessen aan de start bij de AVD Historic F3 Interseries in een Ralt RT3, een Formule 3-auto waarin grote namen als Ayrton Senna en Gerhard Berger hun eerste successen vierden. In hetzelfde weekend kruipt Andriessen ook achter het stuur van een Renault Alpine V6 in de Youngtimer


Touring Car Challenge.

Aanval op snelste ronde ooit met Formule 1-bolide
Tijdens de kwalificatie voor JACK’S Racing Day in augustus werd de de tot dan toe snelste ronde ooit op Assen uit de boeken gereden door de Oostenrijker Ingo Gerstl in zijn Toro Rosso Formule 1-bolide. Tijdens de TABAC Classic GP Assen doet de Nederlander Klaas Zwart in een Jaguar R5 F1 een poging om nóg sneller rond te gaan. De rondetijd die Zwart moet verslaan is een 1:15.861.

Kaarten voor de TABAC Classic GP Assen zijn online en aan de kassa verkrijgbaar. Voor meer info: www.classicgp-assen.com.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda