C-finale het hoogst haalbare voor motorcoureur William Kruit in Frankrijk

TAVAC (FR.) - Na een autorit van ongeveer 14 uur arriveerde motorcoureur William Kruit afgelopen vrijdag in het zuid Franse stad om deel te kunnen nemen aan de finale van het Europese Kampioenschap grasbaan dat zaterdag werd gehouden. De zaterdag begon al vroeg in de morgen met veel regen, maar later werd het de hele dag toch nog prachtig race weer. De training ging op één valpartijtje van William Kruit na best goed en daarna was het wachten tot 21.00 uur toen de wedstrijd begon.

Het starten was erg moeilijk wegkomen op een aantal plaatsen. Helemaal aan de buiten kant kwam iedereen het beste weg. Ook William wist vanaf die plek 3 punten te scoren. Helaas in de andere series moest hij genoegen nemen met telkens maar één puntje er bij waardoor hij deze dag niet verder kwam dan de c-finale waarin William een mooie 2e plaats te halen achter Andrew Appleton.