Seizoen over en uit voor William Kruit na val

EMMER COMPASCUUM - Het weekend ging William Kruit voor een podiumplaats tijdens de Internationale grasbaanrace in Eenrum. Met de snelste tijd in de starttraining leek dit zeker haalbaar. De eerste twee series wist hij een keurige 3de en 2de plaats te halen en stond hij op dat moment op een derde plek in de tussenstand. In de derde serie ging het goed mis. De Engelsman Cooper ging met een hoge snelheid om hem heen, maar raakte William, waardoor William via het achterwiel door de lucht vloog en hard ten val kwam.

Hij heeft hierbij zijn pols, hand en vier vingers gebroken. Het seizoen voor hem zit er nu op en zullen de komende tijd alle schade aan de motor moeten herstellen om volgend jaar weer sterk aan de start te staan.

Het bijzondere is, dat zijn zusje Delina zaterdag tijdens de nationale race ook een valpartij had op dezelfde baan, dezelfde bocht en ook over het achterwiel van een collega rijder. Haar blessure is ook dezelfde pols, alleen gelukkig niet gebroken. Zij hoopt nog een paar wedstrijden te kunnen rijden dit seizoen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda