Marit Slagter wint ZZL dressuur Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Met een score van 224 punten heeft Marit Slagter (Groningen/Stadskanaal) zaterdagmorgen de klasse ZZ Licht bij Indoor Hartje Drenthe bewonnen. In de manege van de organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen kwam Slagter met Awaldie (v Olivi) al in de eerste rit van de wedstrijd uitstekend uit de verf en er was niemand die haar score (224 punten) wist te verbeteren. Op de tweede plaats eindigde Nienke Limburg uit Lhee met Bojangles en derde werd Marjan Hooge uit Ees met Fulltime.


Voor winnares Marit Slagter was het zaterdag een drukke dag op dressuurgebied. ’s Morgens kwam ze als eerste in de ring in de klasse ZZ Licht in Beilen en ’s avond trad ze in Zuidbroek aan tijdens de kür op muziek. Dat was ook de reden waarom ze direct na haar proef vertrok naar Stadskanaal om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op de wedstrijd van zaterdagavond.

In Beilen ging de amazone in de vroege ochtend voortvarend te werk. Met een prima gereden proef kreeg ze al in de eerste rit van de dag de meeste punten toebedeeld in de klasse ZZ Licht. Volgens juryleden mevrouw F. Rozemeijer en de heer H. Overweg, stak de amazone uit Groningen er met kop en schouders bovenuit. “Vooral de technische uitvoering van de proef was heel goed en ook qua uitstraling en voorstelling maakte Marit Slagter een prima indruk”, liet jurylid Overweg weten.

Zelf hield Marit Slagter ook een goed gevoel over aan haar optreden. “Ik had fijn gereden, maar er totaal geen rekening mee gehouden dat ik ging winnen. Natuurlijk ga ik in alle wedstrijd wel voor de winst, maar vandaag had ik er geen rekening mee gehouden. Er kwamen nog elf combinaties na mij”, zei de amazone.

Slagter voelde zich vooral sterk op de uitgestrekte draf en de galopopdracht. “Qua oefening zijn dat sterke punten van mijn paard. Daarnaast is het dier heel rustig wanneer die in de ring is.”

Marit Slagter heeft de 10-jarige Awaldie sinds het dier zadelmak is en ze heeft hem zelf opgeleid van niets tot het ZZ Licht niveau. “Ik heb het gevoel dat er nog meer in zit, want het is een paard dat uitstekende proeven rijdt en we voelen elkaar heel goed aan”, aldus de amazone die door de week in Groningen woont en in de weekenden nog steeds teruggaat naar haar ouderlijk huis in Stadskanaal.

Nienke Liemburg uit Lhee werd tweede en kreeg met Bojangles, een nazaat van de hengst Ravel, een waardering van 217 punten, zeven minder dan winnares Marit Slagter. Ze wist na afloop waar ze punten had laten liggen. “Op het galopdeel ging het niet goed. Dat lag niet aan het paard, maar aan mijzelf. Ik heb enkele foutjes gemaakt, dus dat had een stuk beter gekund”, aldus de 19-jarige amazone, die deel uitmaakt van het Rabo-talentenplan, een opleidingsselectie van de hippische bond KNHS.

De studente fysiotherapie aan de Hanzehogeschool heeft een topsportcontract en daardoor de mogelijkheid studie en paardrijden te kunnen combineren. “Ik heb Bojangles nu vier jaar onder het zadel en daarnaast rijd ik ook nog in de klasse L2 met een jonger paard.” Derde werd de ook nog jeugdige Marjan Hooge uit Ees. Met Fulltime (v Fidermark) vergaarde Hooge 213,50 punten. Beste deelnemer van de organiserende vereniging Stroomruiters werd Marell Hilberts. Met haar paard Prerlona (v Maestoso Trofetta) scoorde ze 209.50 punten.

Later op de zaterdag ging Veronique Roerink uit Groningen er met de eerste prijs vandoor in de klasse Z1. Ze had met Flanell (v Apache) een score van 242,50, ruim meer dan Margriet Hingstman die met Blaze (v United) tot 225 punten kwam. In de klasse Z2 was de winst voor Anne Lehmann uit Koekange die met Don Juan (v Vivaldi) uitkwam op 225,50 punten. Tweede werd Veronique Roerink met Elvive (v Tuschinski) met 219 punten.

Indoor Hartje Drenthe heeft nog tot en met dinsdag 5 januari dressuurklassen op het programma staan. Op zaterdag 9 januari zijn de Bixierubrieken voor de jeugd van 6 tot en met 13 jaar, voor zowel dressuur als springen.

Vanaf vrijdag 15 januari staat het springen voor de paardenklassen op het programma, met zaterdagavond 23 januari het hoogtepunt van het springen, de Grote Prijs voor Z en ZZ combinaties.


Nienke Limburg uit Lhee met haar paard Bojangles. Deze combinatie legde beslag op de tweede plaats.
(foto Henk Lomulder)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda