Boeiende strijd verwacht bij Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen is afgelopen vrijdag begonnen met het laatste onderdeel, het springen. Op zaterdag 23 januari staat het hoofdnummer op het programma, de Grote Prijs. De winnaar van verleden jaar, Martijn van Geel uit Erm, reist dit jaar opnieuw naar de manage van de Stroomruiters af, om zijn titel te verdedigen.

Van Geel krijgt ook nu weer te maken met de amazone die het hem verleden jaar bij Indoor Hartje Drenthe lastig maakte, Angelique Hoorn uit Wanneperveen.

Het zijn niet alleen deze twee toppers die naar de Grote Prijs komen, ook de winnares van Indoor Hartje Drenthe 2014, Maureen Bonder uit Schoonoord zal weer actief zijn in Beilen. Daarnaast treden nog meer kanshebbers aan in de Grote Prijs, zoals Lennard de Boer, de ruiter die onlangs bij Indoor Groningen in Zuidbroek de winst greep in de klasse ZZ. Hij was ook in december al succesvol door de ZZ finale bij de Dalerveense Ruiterdagen op zijn naam te schrijven. Hij is dus in uitstekende vorm.

Maar ook Maureen Bonder heeft in de afgelopen weken laten zien in prima vorm te verkeren. In Zuidbroek won de amazone uit Schoonoord een rubriek over 1.30 m. en in december zegevierde Bonder in een ZZ-wedstrijd in Exloo. Verder doet ook Daan van Geel (Emmen) mee aan Indoor Hartje Drenthe.

Het deelnemersveld voor de Grote Prijs, waarin zowel Z als ZZ combinaties uitkomen, is van een uitstekend kaliber. Niet alleen de genoemde Drentse toppers zijn aanwezig, deze hippische provincie kent nog meer ruiters van kaliber die meedoen aan de Grote Prijs bij Indoor Hartje Drenthe. Jeroen Broek uit Veeningen heeft zich gemeld, net als Maaike Koopmans (Fluitenberg) en Marleen Schütte (Emmen).

De organiserende vereniging Stroomruiters heeft ook zelf enkele leden die uitkomen in de Grote Prijs bij Indoor Hartje Drenthe. Peter Strijker en Wim Pomp zullen de strijd met de concurrenten aangaan en gaan alles in het werk stellen om hoog te eindigen in deze belangrijke wedstrijd van de vereniging.

Ook van buiten Drenthe is Indoor Hartje Drenthe in trek. Marcelle Hokse uit Staphorst, winnaar in 2006, staat op de deelnemerslijst en ook Wesley Mulder uit Apeldoorn, Hanno Ellerman (Lichtenvoorde) en Eric ten Cate uit Geesteren.

In de manege van de Stroomruiters is de gehele week te genieten van de springsport. Zaterdag 23 januari staat de hoofdschotel op het programma, de Grote Prijs, die op zaterdagavond het grootse concours afsluit.
Het publiek heeft gratis toegang, ook bij de Grote Prijs. De manege van de Stroomruiters is in Beilen te vinden aan de Hoefslag.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda