Laura Zwart zet successen Indoor Hartje Drenthe voort

BEILEN - Laura Zwart heeft dinsdagmiddag in Beilen de gecombineerde dressuurwedstrijd van de klassen Z2 en ZZ Licht gewonnen. Ook won ze de klasse Z1. Tijdens de eerste dag van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe kwam de amazone uit het Friese Oosterwolde in de Z2 maar liefst drie maal in de ring.


Met haar Z2 paard Lumen Express greep Zwart de overwinning voor Amber den Heyer uit Diever met Kop Jansen Bas. De derde plaats kwam ook in handen van Laura Zwart, ditmaal met haar paard Eros.

Het was de vierde maal dat Zwart tijdens Indoor Hartje Drenthe met de eerste prijs naar huis mocht gaan. Ook in 2011, 2012 en 2014 pakte ze de overwinning. In de uitvoering liepen de overgangen weliswaar niet helemaal vlekkeloos, maar de verdere uitvoering van haar proef was dermate evenwichtig en goed neergezet, dat de jury Zwart de hoogste score toekende. “In Beilen is het inderdaad vaak raak”, lachte de winnares na afloop. “Maar het paard waarmee ik nu won, is echt een wereldpaard. Het heeft heel veel potentie en vandaag liep hij ook prima.”

De amazone had zich trouwens op Eerst Kerstdag met Lumen Express speciaal voorbereid op de wedstrijd van dinsdagmiddag. “Normaal is dit een concours voor mij als alle andere, maar omdat Lumen Express een tijdje niet op concours is uitgekomen, ben ik Eerste Kerstdag met haar op pad gegaan. Op het moment dat iedereen aan de kerstkransen zat, heb ik getraind om extra ritme op te doen. Dat heeft vandaag gelukkig tot succes geleid.”

Met een score van 68.38 procent presteerde Zwart ééntiende van een procent beter dan Amber den Heyer. De amazone uit Diever ging met haar ZZ Licht paard Kop Jansen Bas, een prachtige Fries, lang aan de leiding, maar moest toezien hoe Zwart haar uiteindelijk passeerde. “Dat was jammer, maar ik ben erg tevreden met de tweede plaats. We vormen namelijk nog maar twee maanden een combinatie en dit is natuurlijk een prachtig begin. Ik merk dat er nog veel meer mogelijk is met Kop Jansen Bas. Het mooie is ook dat het de enige Fries was en die tweede plaats is dan heel mooi het Friese ras.”

Laura Zwart kwam in de laatste rit van de middag ook nog in de ring met Eros en daarmee werd ze derde. Op de vierde plaats eindigde Francis Turkensteen die voor de organiserende vereniging Stroomruiters uitkomt. De thuiswedstrijd sloot de amazone uit Hooghalen tevreden af. “De voorbereiding was niet ideaal, omdat ik verleden week vakantie had, maar ik ben content. Hij heeft geen grote fouten gemaakt”, zo wees Turkensteen naar haar paard Enieta.

Jurylid Marion Bakx-Van Rijn zag een wisselend deelnemersveld aan haar ogen voorbij trekken. “De kwaliteit liep wel uiteen. Er waren duidelijke uitschieters naar boven. En dat de resultaten van een aantal andere deelnemers minder waren, lag niet aan de bodem van de ring, want die lag er uitstekend bij.”

In de avonduren kwamen ook de deelnemers in de klasse Z1 in de ring. Daar was het opnieuw Laura Zwart die de zege greep, maar die moest zij delen met Cecile Smit (Groningen). Beide amazone behaalden 224 punten. Laura Zwart met haar paard Equisina en Smit met Edmond.

Belangrijkste uitslagen:
Gecombineerde klasse Z2/ZZL:
1. Laura Zwart (Oosterwolde) Lumen Express 68.38 %;
2. Amber den Heyer (Diever) Kop Jansen Bas, 68.29 %;
3. Laura Zwart, Eros, 68.09 %;
4. Francis Turkensteen (Hooghalen) Enieta 64.43 %;
5. Cecile Smit (Groningen) Evita Reina, 64.12%

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda