Grote Prijs nadert

BEILEN - Met de eerste springrubrieken voor paarden in de manege in Beilen wordt geleidelijk toegewerkt naar het hoogtepunt van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, de Grote Prijs.


Zaterdagavond 21 januari staan de beste noordelijke combinaties in de ring tijdens het klapstuk van de 29ste editie van dit grootse meerdaagse evenement van paardensportvereniging Stroomruiters in Beilen. Vrijdag 13 januari zijn de springwedstrijden voor paarden klasse BB en B begonnen en naarmate het evenement vordert komen er steeds hogere klassen in de ring.

Toppunt is zaterdag 21 januari wanneer Z en ZZ combinaties uitkomen in de Grote Prijs. De amazone die er verleden jaar met kop en schouders bovenuit stak, Maureen Bonder uit Schoonoord is ook weer van de partij. Zij wist verleden jaar zowel de eerste prijs, als de tweede prijs in de wacht te slepen. Ook in 2014 ging Bonder met de hoofdprijs strijken. Bonder steekt in goede vorm en hoopt opnieuw hoge ogen te gooien in de Grote Prijs. Ook Bert-Jan Zuidema (Linde) gaat zich opmaken voor de hoofdprijs van Indoor Hartje Drenthe. Zuidema, winnaar in 2010, 2011 en 2012, werd verleden jaar derde en hij behoort ook dit jaar tot de kanshebbers. De afgelopen jaren is de strijd om de hoofdprijs in Beilen altijd bijzonder boeiend geweest, met deelnemers die in de barrage nauwelijks voor elkaar onder deden. De verwachting is dat het publiek, dat ook op de slotavond gratis toegang heeft, dit jaar met volle teugen kan genieten van hippische topsport. Aan de deelnemers zal het niet liggen. Onder de ruiters en amazones die hebben ingeschreven bevindt zich onder anderen Angelique Hoorn uit Wanneperveen. In 2015 bleef ze in een foutloze barragerit slechts viertiende van een seconde verwijderd van de hoofdprijs en moest Hoorn genoegen nemen met de tweede plaats. Een andere regionale topper die in de ring komt is Michael Greeve. De ruiter uit Veeningen was in 2016 erg succesvol. Tijdens Jumping Amsterdam greep Greeve verleden jaar op zaterdagavond een prachtige tweede plaats en afgelopen zomer wist hij de Grote Prijs CH De Wolden, een groot internationaal buitenconcours op zijn naam te schrijven. Marcel de Boer Nieuwleusen), in 2008 winnaar in Beilen, is nog altijd één van de deelnemers die zich tot het uiterste inspant om een hoofdprijs te pakken. Zaterdag 21 januari zal hij er alles aan doen om de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe op zijn naam te schrijven.

Andere kanshebbers zijn Renate Beuving (Odoorn) en Daan en Mariëlle van Geel (Gees). De laatste won tijdens het internationale concours in Zuidbroek, eind december, nog een belangrijke wedstrijd. Andere kanshebbers in Beilen zijn Nick van der Broek uit het Limburgse Sevenum die voor de HBC-Stal uitkomt, Gert van den Hof (Slagharen) en Eric ten Cate (Geesteren). In de klasse Z treedt ook Wim Pomp aan. Hij is lid van de organiserende vereniging Stroomruiters. Pomp hoopt zich te kunnen plaatsen voor de barrage. De belangstelling voor Indoor Hartje Drenthe is ook dit jaar enorm groot. In de klasse Z hebben 80 combinaties ingeschreven en in de klasse ZZ 35. Op dezelfde avond als de Grote Prijs wordt verreden, komen ook de deelnemers in de finale klasse M in de ring. De deelname in de klasse M is overweldigend. Maar liefst 140 combinaties zullen strijden om een plek in de finale. Gezien de grote belangstelling voor het gratis toegankelijke slotstuk van Indoor Hartje Drenthe, raadt de organisatie bezoekers aan tijdig te komen naar de manage aan de Hoefslag in Beilen. De Grote Prijs begint zaterdagavond 21 januari omstreeks 21.15 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda