Maaike ten Hoor zegeviert verrassend in ZZ Licht op Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Maaike ten Hoor uit Ruinen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Tijdens de dressuurwedstrijden bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen wist zij de klasse ZZ Licht te winnen. Ook Laura Zwart startte 2018 prima, want zij wist de eerste prijs in de klasse Z2 voor zich op te eisen.


Hoofdschotel was de klasse ZZ Licht en daarin wist Maaike ten Hoor met de 15-jarige Winder-Don (Don Primero x Jazz) 244 punten te veroveren. Daarmee klopte ze Cecile Smit, die een half punt minder vergaarde. Voor Maaike ten Hoor zelf, maar ook voor de toeschouwers, was haar winst verrassend. “Ik rij nog maar drie maanden op Winder-don en het ging vandaag geweldig. We hebben bijna geen fouten gemaakt en het paard voelde enorm goed aan”, liet een gelukkige Ten Hoor weten. Het was voor de 18-jarige amazone een verlaat verjaardagcadeautje, want drie weken geleden is zij achttien jaar geworden.

Daarnaast was er op de eerste dag van het nieuwe jaar nog een positief punt voor Ten Hoor te noteren, namelijk een nieuwe sponsor: de kledinglijn TTD Sports. Het zat haar dus allemaal mee. “Mijn paard liep enorm geconcentreerd en hij lette enorm goed op mij. Hij heeft na drie maanden al echt vertrouwen in mij”, aldus Ten Hoor die bij Marjan van der Jagt uit Spier de kneepjes van het dressuurrijden leert. “In de afgelopen maand heb ik al succes gehad in Roozendaal en in Exloo, waar ik bij de beste tien kwam. Maar dat ik hier in Beilen zou winnen, in zo’n sterk deelnemersveld, had ik niet verwacht. Ik ben er superblij mee.”

Hoewel Winder-Don erg moest wennen aan de ring in Beilen, waar veel afleiding voor hem was, liet Maaike ten Hoor hem een goede proef rijden en in één van de laatste ritten van de dag, liet ze al haar concurrenten achter zich.
Het was Cecile Smit (Groningen) die beslag legde op de tweede plaats met Edmond. Derde werd Rachelle Buining (Ter Apelkanaal) met Wondergirl. Zij kreeg voor haar proef 230 punten van de jury.

Laura Zwart lijkt een abonnement op overwinningen te hebben in Beilen. Verleden jaar greep ze de winst in de klassen Z2 en ZZ Licht en ook in 2011, 2012 en 2014 wist de amazone overwinningen voor zich op te eisen. In het verse jaar 2018 was de amazone uit het Friese uit Oosterwolde weer succesvol. Dat was in de klasse Z2, waarin ze met het zesjarige paard Lumen Ghandi de overwinning voor zich opeiste. De jury waardeerde haar proef met 244 punten en daarmee stak ze ver boven de andere deelnemers uit. Frans van den Heuvel (Schoonloo) werd tweede op eerbiedige afstand met 232 punten. Laura Zwart was in haar nopjes met de winst. Op de vraag wat ze heeft met het concours in Beilen zegt de amazone: “De accommodatie ligt mij wel. Goede organisatie, fijne sfeer, het spreekt mij erg aan. Daardoor voel ik mij in Beilen goed en ontspannen en vaak voelen de paarden dat aan. Ieder jaar rij ik hier op een ander paard en tot nu toe heb ik steeds gewonnen”, lachte Laura Zwart.

Ditmaal was ze succesvol op Lumen Ghandi, een zesjarige die deels van haar zelf is. “Het is een paard met mogelijkheden. In meerdere proeven voor jonge paarden heeft ze al gewonnen. Ik zie een heel goede toekomst voor dit paard.”

De tweede plek ging naar Frans van den Heuvel die lid is van de organiserende vereniging de Stroomruiters. Hij zette met het paard Geronimo het jaar goed in, want nadat hij dinsdagochtend al tweede was geworden in de rubriek Z1, legde hij dinsdagmiddag ook beslag op de tweede plek in de klasse Z2. “Het was een mooie dag voor mij”, beaamde Frans van den Heuvel. “En ook verleden week ging het goed hier in Beilen. Toen werd ik in de L-dressuur tweemaal eerste. En dat op het concours van mijn eigen club. Dat is heel mooi.” De derde plaats ging naar Floor van Manen uit Emmen met Gregor. Zij kreeg 230.5 punten van de jury.

Floor Vos wist eerder op de dag de klasse Z1 op haar naam te schrijven. De amazone uit Valthe kwam in de ring met Go-Girl DFV en scoorde 226 punten, vier meer dan Frans van den Heuvel uit Schoonloo. Hoewel er een foutje aan haar optreden kleefde, was de 27-jarige amazone toch tevreden. “Go-Girl is tijdens de indoorwedstrijden altijd erg gespannen, maar het gaat steeds beter en ik krijg ook steeds meer controle over haar”, aldus Vos, die in het indoorseizoen 2016/2017 Go-Girl DFV voor het eerste onder het zadel had. “Op buitenconcoursen doet ze het uitstekend, maar indoor moet ze erg wennen, maar we hebben de tijd nog. Ze is nog maar zes jaar.”

Wat haar eigen proef betreft, werd op de wissel een klein foutje gemaakt. “Daar heeft ze nog altijd een beetje moeite mee, maar op de draf bijvoorbeeld, incasseerden we goede cijfers.” Vos, die als voorlaatste startte in de klasse Z1, was niet alleen blij met de winst, maar ook vanwege de eerste plaats in de selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen. Frans van de Heuvel pakte de tweede plaats met Edith Piaff en moest die tweede plaats delen met Marrit Reusien. Ook zij kreeg 222 punten van de jury. Reusien (Dwingeloo) kwam in de ring met Jarn fan de Brinkhof.


Op de foto Frans van den Heuvel van de Stroomruiters op Geronimo. Hij legde dinsdag tweemaal beslag op de tweede plaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda