Laura Slager debuteert in Beilen met winst in Grote Prijs

BEILEN - Ze reed zaterdagavond haar derde Grote Prijs en haar eerste in Beilen. Het was een prachtig debuut bij Indoor Hartje Drenthe, want Laura Slager uit Staphorst gaf iedereen het nakijken. De winst in Beilen was tevens haar eerste overwinning in een Grote Prijs. De nog maar twintigjarige Laura Slager troefde in de barrage vier opponenten af. Tweede werd Gwendolyn Krabbe uit Zwartsluis en derde Renate Beuving uit Odoorn.


Het duurde lang in de manege van de organiserende vereniging de Stroomruiters voor er een foutloze combinatie in het basisparcours was. Die eer kwam Saskia Deknatel uit Yde toe. Oud-winnaars als Job Oldenziel (Bonnen), Marcelle Hokse (Staphorst) en ook de winnaar van verleden jaar, Eric ten Cate uit Geesteren kwamen niet verder dan de eerste ronde. Na Deknatel wisten nog vier van de 35 combinaties het pittige basisparcours van parcoursbouwer Jos Brinkman uit Albergen zonder fouten te verlaten. Voor een volgepakte manege bonden vijf combinaties in de barrage de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs.

Saskia Deknatel beet het spits af en met Golandie, een nazaat van de succesvolle hengst Zicocco Blue. Ze ging prima rond op de schimmel, maar maakte op de derde hindernis een foutje. Met een tijd van 45.33 seconden verliet ze de ring. Laura Slager startte als tweede. Met de dertienjarige La Serena (v Quidam’s Rubin) ging ze ruim en foutloos over de hindernissen in 43.06 seconden. Een tijd die nog wel voor verbetering vatbaar bleek.

Gwendolyn Krabbe uit Zwartsluis dook er onder met Forlando (v Querly Elvis), maar halfweg koers maakte ze een foutje. Haar 39.49 seconden was de snelste tijd, maar de teleurstelling van het afgeworpen balkje was groot.
In de slotrit leek Renate Beuving uiteindelijk met de hoofdprijs te gaan strijken. Ze ging weliswaar met Fellow (v Indoctro) iets langzamer rond dan Krabbe, maar sneller dan Slager.

Op de voorlaatste hindernis was de amazone uit Odoorn nog steeds foutloos, maar de laatste sprong ging mis. Fellow haakte met de achterbenen een balk af en schakelde Beuving uit. Met vier strafpunten en een tijd van 40.50 moest de Oringer amazone genoegen nemen met de derde plek. Achter haar werden Saskia Deknatel vierde en Karst van der Laan uit Lelystad met Fonia Again (v Ustinov) in een tijd van 44.02 vijfde.

Dolblij was Laura Slager met haar eerste Grote Prijs-overwinning. “Ik heb het zware basisparcours gereden, zoals ik wilde. Ik reed de lijnen zoals ik die in mijn hoofd had en bleef gelukkig foutloos”, liet ze na afloop weten. “De barrage heb ik getracht foutloos en snel te rijden. Er gingen wel enkele combinaties sneller, maar ik was de enige die foutloos bleef”, glunderde de jeugdige amazone, die nog maar twee jaar de beschikking heeft over haar winnende paard La Serena.

Als een geroutineerd amazone deed ze na afloop haar verhaal. “Ik kan lezen en schrijven met La Serena. Hij is snel en gaat vooral op save. Af en toe bokt hij ook wel. Maar tot nu toe heeft hij mij nog nooit in de steek gelaten.”
Renate Beuving baalde dat juist op de laatste hindernis haar winstkansen teniet werden gedaan. “Ik wist niet dat ik zo snel zou zijn. Wanneer ik dat had geweten, was ik zonder risico naar die laatste hindernis gegaan en ik denk dat ik dan had gewonnen. Maar daar heb je nu niets aan”, mokte de Drentse amazone.

De beste springruiter van de organiserende vereniging de Stroomruiters uit Beilen werd Wim Pomp. Hij werd met Ga La Vie (v Vaillant) uitstekend achtste. Pomp kreeg in het basisparcours slechts vier strafpunten.

Eerder op de zaterdagavond wist Age Flapper (Langezwaag) met Hurricane de finale klasse M op zijn naam te schrijven. Aan het eind van de slotavond werden ook nog de best presterende leden van de Stroomruiters naar voren gehaald. Voor de dressuurwedstrijden was dat Frans van den Heuvel en voor het springen Rianne Muggen.

Uitslag Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe 2018:
1.Laura Slager (Staphorst), La Serena, 0 strafpunten, 43.06 seconden.
2. Gwendolyn Krabbe (Zwartsluis), Forlando, 4, 39.49
3. Renate Beuving (Odoorn), Fellow, 4. 40.50
4. Saskia Deknatel (Yde), Golandie, 4, 45,33
5. Karst van der Laan (Lelystad) Fonia Again, 8, 44.02


Laura Slager gaat foutloos over de laatste hindernis en pakt de Grote Prijs. (Foto: Henk Lomulder)


De amazone uit Staphorst met La Serena bij de huldiging. (Foto: Henk Lomulder)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda