Enorme belangstelling voor internationale menwedstrijd Exloo

EXLOO - Maar liefst 140 deelnemers uit 16 landen hebben zich ingeschreven voor de tweede editie van de internationale tweesterren-menwedstrijd in het Drentse Exloo van 29 maart tot en met 1 april. Deelnemers in alle rubrieken, van enkelspan pony tot vierspan paard en para equestrian, hebben zich aangemeld voor deze populaire wedstrijd op en rond de terreinen van Hippisch Centrum Exloo.


De wedstrijd biedt een uitstekende start van het buitenseizoen, dat dit jaar vooral in het teken staat van de voorbereidingen op de Wereldkampioenschappen voor enkelspan paarden en para equestrian in Kronenberg en het WK voor vierspan paarden tijdens de prestigieuze Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon.

De Nederlandse deelnemers hebben zich massaal ingeschreven, waaronder een aantal deelnemers uit Drenthe. Zo komen Han Gankema (Annen), Rudolf Pestman (Eext), Harry Streutker (Coevorden), Wereldkampioene Para mennen Francisca Den Elzen (Drouwenerveen), Ingmar Veneman (2e Exloermond), Wolter Van der Veen (Peize), Jannes Kinds (Balloo), Arjen Holties (Schoonebeek) en Marijke Meeuwissen-Cornelissen (Wittelte) aan de start.

De veterinaire keuring start op donderdag 29 maart vroeg in de ochtend om rond de middag van start te kunnen gaan met het eerste deel van de dressuur in twee ringen. Op vrijdag 30 maart komt de rest van de deelnemers aan start in de dressuur. Zaterdag 31 maart rijden alle menners de marathon met zes hindernissen, waaronder een mooie waterpartij. De hindernissen liggen bij elkaar gesitueerd rondom het Hippisch Centrum waardoor het voor het publiek uitstekend te volgen is. Op zondag 1 april staat de vaardigheid op het programma. Deze wordt in twee ringen verreden, zodat het programma rond 15.00 uur gereed is en alle deelnemers op tijd huiswaarts kunnen keren.

De internationale menwedstrijd in Exloo is in het leven geroepen om Nederlandse deelnemers de gelegenheid te bieden zich in eigen land te kwalificeren voor eventuele WK-deelname en voor doorstroming van nationaal naar internationaal twee-en driesterren niveau. Ook deelnemers uit andere landen maken dankbaar gebruiken van het initiatief in Exloo. Zo reizen er eind maart deelnemers uit Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Griekenland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten van Amerika af naar Drenthe.

De toegang in Exloo is alle dagen gratis en Hippisch Centrum Exloo biedt uitstekende cateringfaciliteiten voor zowel de deelnemers als toeschouwers.

Meer informatie en het programma:
www.hoefnet.nl/caiexloo2018

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda