Floor van Manen de beste in ZZ-Licht

Met een prima gereden proef heeft Floor van Manen uit Emmen donderdagmiddag de dressuurklasse ZZL op haar naam geschreven bij Indoor Hartje Drenthe. In de manege van de organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen behaalde ze met haar achtjarige Gregor (v Quarterback) een score van 245,5 punten. Ze bleef Marjan Hooge uit Ees daarmee tweeënhalve punt voor. Als derde eindigde Elviera Boverhof uit Glimmen met Virginia (v Vitalis). Zij kwam tot een score van 235,5 punten.


ZZ L winnares Floor van Manen met haar paard Gregor


Winnares Floor van Manen was content met haar eerste overwinning in 2019. "Ik merkte dat het paard wel wat gespannen was, maar ze voerde de proeven goed uit. Het goede gevoel had ik al tijdens het inrijden. Hoewel Gregor in de wedstrijdring weer wat meer gespannen was, werd de proef prima gelopen en heeft weinig invloed gehad op mijn score."

Het duo is goed op elkaar ingespeeld, want Van Manen heeft Gregor inmiddels vijf jaar onder het zadel. Afgelopen jaar werd de 21-jarige Van Manen met Gregor Drents Kampioen indoor in de klasse Z2 en nu rijdt ze met dit paard in de ZZ Licht. Floor van Manen liet weten zelf erg gedreven te zijn. "Ik wil iedere wedstrijd winnen en bij de eerste van 2019 is mij dat gelukt", liet ze lachend weten.

Marjan Hooge, die met Fire, een nazaat van Jazz, tweede werd, weet waar ze moest toegeven op Van Manen. "Direct bij binnenkomst in de wedstrijdring was Fire schrikkerig en dat heeft mij een hogere score gekost. Gelukkig pakte Fire het ritme daarna prima op en in het tweede deel van de proef ging hij heel goed."
Marjan Hooge wist met een ander paard, Homerus P (v Negro), de vierde plek in de klasse ZZ Licht te pakken. Voor Hooge was het donderdag trouwens een drukke dag, want ze reed niet alleen twee paarden in de rubriek ZZ Licht, maar kwam later ook nog in actie in de klasse Z2, waarin ze vierde werd.

Jurylid Wytske Schuth liet weten dat in de klasse ZZ Licht de kwaliteit van de deelnemers prima was. "Goede paarden en prima presentaties, waardoor er goede beoordelingen konden worden gegeven", liet Schuth na afloop weten.

In de klasse Z2 ging de winst naar Floor Vos. De amazone uit Valthe zette met Happy-Feet DFV (v Johnson) een fraaie proef neer en kreeg daarvoor 238 punten. Ruimschoots meer dan Miriam Hollander uit Zwaagwesteinde, die met haar Friese paard Kop Jansen Johnny Cash (v Johnson) tot 224 punten kwam.

In het begin van de avond eindigde de klasse Z1 in een overwinning voor Janien de Lange van de Brinkruiters uit Annen. Met Hubertus kwam ze tot een score van 229 punten, vijf meer dan Geanne Kamping uit Meppen, die met Galazar in de ring kwam. Als derde eindigde Floor Vos uit Valthe met Indiana-Landa DFV met 223,5 punten. Erg verdienstelijk was het optreden van Marell Hilberts van de organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen. Op de rug van de Fries Jimmy Oet Oale Kloosterveen werd zij vierde met een puntentotaal van 222.

De komende dagen staat Indoor Hartje Drenthe in het teken van het springen. Het topnummer van het springen is op zaterdagavond 19 januari, wanneer de Grote Prijs van Beilen wordt verreden. Komende dinsdagavond is de finale van het springen van de Oostermoer Kei. Alle wedstrijden van Indoor Hartje Drenthe zijn gratis te bezoeken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda