Internationale menwedstrijd in Exloo als voorproefje op EK en WK

EXLOO - De organisatie van de internationale menwedstrijd in Exloo kijkt uit naar het EK vierspannen en WK paramennen in augustus. Maar eerst is de aandacht gericht op de internationale menwedstrijden van 22 tot en met 26 maart. Daar komen alle disciplines uit het aangespannen rijden aan de start. Het organisatieteam van Lieuwe Koopmans is blij met het grote aantal inschrijvingen. Ze willen van de wedstrijd een mooie start van het seizoen maken.


Hoewel de wedstrijd vroeg in het wedstrijdseizoen is, hebben 150 menners zich aangemeld. Zij komen uit de hele wereld: Australië, Spanje, Duitsland, Denemarken, België, Oostenrijk, Noorwegen, Italië en Nederland. Veel Nederlandse menners grijpen de gelegenheid aan om te starten op een internationale wedstrijd in eigen land. Ruim de helft van het deelnemersveld (80 rijders) komt uit eigen land.

Het programma
Vanaf woensdag 22 maart arriveren de deelnemers op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo. Donderdag 23 maart is de eerste wedstrijddag. Dan rijden de enkelspannen en paramenners hun dressuurproef op de grote zandpiste. Vrijdag 24 maart is het de beurt aan de twee- en vierspannen om hun dressuurkunsten te tonen aan het internationale jurycorps. Er nemen zowel ponyaanspanningen als paarden deel aan de wedstrijd. Omdat het programma propvol zit, begint de marathon op zaterdag 25 maart al vroeg.

De eerste deelnemer zal om 8.00 uur van start gaan. Er zijn nieuwe hindernissen gebouwd en dat biedt de vierspanrijders en paramenners de gelegenheid om vast een voorproefje te nemen op het EK en WK (23-27 augustus). Voor het publiek liggen alle marathonhindernissen op loopafstand van elkaar, zodat alle fans hun favoriet gemakkelijk kunnen volgen.

Climax op zondag
Het laatste wedstrijdonderdeel is de vaardigheidsproef. Deze wordt zondag 26 maart verreden en vormt de spannende climax van de wedstrijd. Dit laatste onderdeel bepaalt wie uiteindelijk de winnaars zijn. Het publiek zal die dag ogen en oren te kort komen, want er worden twee parcoursen in de grote zandbaan gebouwd.

Toeschouwers zijn van harte welkom. Op alle dagen is de toegang gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda