Marriet Hoekstra, Aniek Diks en Jules de Bruijn zegevieren

ASSEN - De tweede dag van het concours hippique NIC Assen was voor veel regionale deelnemers een drukke dag. Verschillende ruiters en amazones traden meerdere malen aan. Telkens met een ander paard. Er werden wedstrijden gereden in de klassen M, Z en ZZ.

De blonde Marriet Hoekstra kon donderdagavond met een brede glimlach de felicitaties in ontvangst nemen van NIC-bestuurslid Wim van Nispen. De 24-jarige amazone uit het Friese Mildam wist met een prachtige rit de winst in de ZZ rubriek te pakken in de strijd om de Bouwbedrijf Bekman Prijs. In een erg fraaie, maar vooral ook snelle rit, kwam ze met Alpenfee (Gentleman x Lennard) foutloos uit de barrage in 35.95. Hoekstra was als derde van de twaalf barrage deelnemers gestart en moest een tijdje toezien hoe andere deelnemers er alles aan deden om haar tijd te verbeteren. Dat lukte niemand.

Wel kwam Yvonne van Dijk (Vledderveen) dichtbij met Vayrenta (v Haarlem). Ze bleef in een foutloze rit steken op 36.10. Direct daarna deed Chantal Regter uit Assen ook een poging onder de tijd door te komen, maar dat lukte ook haar niet. Met Bacentus (v Balou de Rouet) kwam Regter uit op 37.06. Het waren de enige drie combinaties die in deze ZZ-barrage zonder fouten de ring verlieten.

De Brabantse Aniek Diks had haar reis naar Drenthe niet voor niets gemaakt, want de amazone uit Vorstenbosch wist donderdagmiddag de eerste plaats te grijpen in de klasse Z, om de Eisma Businessmedia Prijs. In een wedstrijd tabel A met barrage kwam Diks in het veld van 47 deelnemers als een na snelste foutloos uit het basisparcours en ze bleef ook in de barrage foutloos. Daarin was ze wel de rapste.

Op Bonitha (v Ustinov) kon ze zich in de barrage richten op Chantal Regter (Assen) die met Quilando (v Quintender) tot dan toe de snelste tijd had neergezet: 38.56. Daar dook Diks ruim onder met 36.09. Na haar beet iedereen zich op deze tijd stuk. Even leek Eric Naberink uit Smilde de eerste plaats van Diks af te pakken, maar op de snelle Wayne Rooney (v Lupicor) kwam hij op de laatste hindernis in de problemen, waardoor een balkje viel.

Troost was dat Naberink verreweg de snelste in de barrage was: 34.53.
De tweede plaats ging naar Amanda Slagter (Slochteren) die op Vienna (v Hattrick) haar barrage afrondde in 37.96. Ze werd op de derde plaats gevolgd door Chantal Regter (Assen.

Aan het begin van de middag kwamen deelnemers in de klasse M in de ring en daar was het Jules de Bruijn die met De Beers VDL de snelste deelnemer in de barrage was. De ruiter uit Beers had in het basisparcours de derde tijd neergezet, maar op het moment dat het er op aan kwam, in de beslissende barrage, stond hij z’n mannetje. Met een tijd van 37.46 sec. gaf hij iedereen het nakijken in deze wedstrijd om de Egbert Schep Prijs.

Op meer dan een seconde volgde Marleen Schutte. De amazone uit Emmen kwam met Bluebelle (v Cartano) in de ring en draaide een foutloze ronde in 38.52. sec. Op bijna tweetiende seconde daarachter legde Margriet Kruizinga-Zuidema (Schoonloo) beslag op de derde plaats in een tijd van 38.69. Die realiseerde zij in een rit zonder fouten op de rug van Early Grey (Gribaldi x Campbell).

Van de 25 deelnemers wisten zich tien voor de barrage te plaatsen. Van die tien bleven er in de eindstrijd vijf foutloos.

Marriet Hoekstra en Wim van Nispen(foto: Kitty Nijholt)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda