Anky van Grunsven en Marc Houtzager naar concours hippique NIC Assen

ASSEN - De hippische toppers Anky van Grunsven en Marc Houtzager zullen beiden hun opwachting maken tijdens het concours hippique NIC Assen. Drievoudig Olympische Kampioen Anky van Grunsven is actief tijdens het Dressuurgala op zondagavond 13 oktober. De topamazone geeft die avond een clinic, samen met haar leerling Danielle Heijkoop, die deze zomer tijdens het NK Dressuur de tweede plaats behaalde bij de senioren en daarmee haar plaats in de EK Equipe verdiende. Het optreden van Anky van Grunsven in Assen is uniek, want nog niet eerder was ze actief op het NIC Assen in de TT Hall.


Met de komst van de Olympische Kampioen van 2000, 2004 en 2008 krijgt het Dressuurgala bij het NIC Assen extra glans. De organisatie verwacht dan ook dat het komende zondagavond druk wordt in de TT Hall en raadt belangstellenden aan om alvast kaarten in de voorverkoop te bestellen. Dat kan teleurstelling voorkomen, want vol = vol. Kaarten kunnen besteld worden via de website www.nichassen.nl.

Afgelopen weekend werd bekend dat er nog een topper naar het NIC Assen komt. Het is springruiter Marc Houtzager uit Rouveen. Met de deelname van Marc Houtzager heeft de organisatie van het concours in de TT Hall een wereldtopper in huis. Houtzager staat momenteel op de 20ste plaats op de wereldranglijst van springruiters. Verleden jaar won hij met het Nederlands team de zilveren medaille bij de Olympische Spelen in Londen. Ongetwijfeld zal Houtzager enkele paarden meenemen naar de TT Hall, waarmee hij hoge ogen zal gooien.


De Rouvener mag dan ook gerekend worden tot één van de favorieten voor de winst in de Grote Prijs van Drenthe, het hoogtepunt van de springwedstrijden tijdens het concours.(foto Mariol Middel)

Momenteel wordt druk gewerkt om de TT Hall helemaal gereed te maken voor het 58ste NIC. Het concours in de Drentse hoofdstad begint komende donderdag om 8.30 uur met springrubrieken met vooral regionale deelnemers. Het publiek heeft die dag gratis entree. Kaarten voor de andere dagen zijn in de voorverkoop voordelig via de website www.nichassen.nl te bestellen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda