Carrouselgroep Horse Fun neemt deel aan NK carrouselrijden

BUINEN - De carrouselgroep Horse Fun gaat op 3 mei aanstaande deelnemen aan het NK carrouselrijden in Schoorl, Noord Holland. We komen uit voor Manege Les Chevaux te Buinen. Een heel leuk en druk gebeuren waar de groep met veel plezier naar uitkijkt. We gaan op reis met 17 combinaties (paard en ruiter) en tijdens de proef op muziek zullen 16 combinaties (gelijktijdig in een rijbak van 40 x 20 meter) rijden. We zijn ingedeeld in de F-poule en er zijn 17 teams ingeschreven in deze poule, de concurrentie is dus erg groot. Maar we zullen onze uiterste best gaan doen om een mooi resultaat te behalen.

Horse Fun is ontstaan in 2003 uit een stel recreatie-ruiters die ook wel eens wat anders wilden dan de recreatie-les en buitenritten maken. Het teamgebeuren sprak heel erg aan. Daarom koos men voor de carrousel. En al snel groeide de groep tot een mooi aantal uit. De leden komen nu uit de  omtrek van Emmen en Exloo, zo rijden er ook leden uit "de monden" mee en zelfs uit Stadskanaal en Klazienaveen.

Deze groep is vrij uniek omdat de hele groep, dus alle ruiters, met eigen paarden rijden. De meeste groepen bestaan uit paarden van een manege. Onze paarden zijn allemaal particulier  eigendom. Vandaar dat er in onze groep ook allemaal verschillende soorten en maten te zien zijn. Zo lopen er KWPN-ers mee, maar ook Haflingers, Friezen, een Fjord en zelfs een Jutlander. Dat maakt onze groep tot een leuk, maar uitzonderlijk geheel. Het is wat passen en meten wat de formatie betreft omdat het ene paard natuurlijk sneller gaat dan het andere vanwege de lengte van de benen, om maar wat te noemen.

We rijden met heel veel plezier onder leiding van onze commandante Wilma Bosman, die vanaf het begin bij de groep betrokken is. Zij maakt ieder jaar een nieuwe proef voor ons. We oefenen trouw iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur (in de manege van Exloo) en geven regelmatig demonstraties. Een goede oefening voor ons jaarlijkse uitje naar het NK.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda