Emmer amazone naar winst

ASSEN - Marleen Schütte heeft op de eerste dag van het concours hippique NIC Assen de winst behaald in de klasse Z om de Op = Op Prijs. De amazone uit Emmen kwam met haar 18-jarige merrie Folow Me (v For Pleasure) tot een foutloze rit in de barrage. In de voorlaatste van elf barrageritten troefde ze haar concurrenten af. Met 32.40 seconden zette ze de winnende tijd op de klok. Schütte dook daarmee bijna een halve seconde onder de tijd van Suzanne Tepper. Deze amazone uit Veendam was met Tum-tum (v Haarlem) tot 33.69 gekomen. Kort daarvoor was Chantal Regter (Assen) met Quilando (v Quintender) ook foutloos gebleven in 33.69.


“De oudjes doen het nog goed”, lachte Marleen Schütte vanaf haar paard, nadat ze de bloemen in ontvangst had genomen. “Het paard is achttien jaar, maar heeft nog een geweldige wilskracht en een enorm vermogen”, aldus Schütte.

Eerder op de donderdag werden de rubrieken voor M en L combinaties gehouden. De Dierenkliniek Emmeloord Prijs, klasse M, leverde winst op voor Chantal Regter met Charley Chaplin.s. (v. Harley VDL). De amazone die tegenwoordig in Assen woont, ging in de barrage foutloos rond in 28.88 seconden. Daar bleef Elmar van Hoorn (Hoogezand) met de vosruin Brasil (v. Vittorio) anderhalve seconde bij achter: 30.43. Xanne Sluyter uit Roswinkel legde beslag op de derde plaats. Zij rondde met Amalia (v. Lancelot). haar barrage zonder fouten af in 31.17.

Emmenaar van Russische komaf, Stephan Adamowicz, zegevierde in het L-springen om de Makelaardij Havinga Prijs. Hij was in de barrage bijna twee seconden sneller dan Francine Pijper. Adamowicz kwam op de rug van Diesel 10 PS tot een tijd van 44,22 seconden, terwijl Pijper bleef met Overcinge’s Columbus Z.

Op deze eerste dag van het Noordelijk Internationaal Concours Hippique kwamen tientallen noordelijke deelnemers in actie in de breedtesportklassen. Vrijdag komt de internationale springelite voor het eerst in actie in de TT Hall in Assen.

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda