Hester Klompmaker met NIC Cup ZZ naar huis

ASSEN - Het was Hester Klompmaker die er zaterdagavond voor zorgde dat James Robert Billington niet alle NIC Cups in zijn prijzenkast kon opbergen. Tijdens de finale van de NIC Cup voor ZZ-combinaties, de Eisma Prijs, was het de blonde amazone uit Buitenpost die in de laatste rit van de barrage Billington naar het tweede plan verwees. Slechts anderhalve seconde was de in Nederlandse dienst rijdende Engelsman van de drieklapper af. Na zijn overwinningen in de M en de Z finales was hij in de TT Hall in Assen heel dicht bij de winst in de ZZ finale.

Van de vijftien finalisten wisten er zes tot de barrage door te dringen. Voor de eerste drie starters was er in die beslissende ronde geen succes weggelegd. Geen van de deelnemers bleef foutloos. Elina de Jong was de eerste die met Ashville ((v Guidam) alle balken liet liggen. Haar tijd was 41.72, een tijd die, gezien haar voorzichtige rit, voor verbetering vatbaar leek te zijn.

Dat klopte, want in de volgende barragerit reed James Robert Billington er bijna drie seconden af. Met Baltic VDL (Quaprice Z) snelde hij rond in 38.98 en leek daarmee de basis te hebben gelegd voor zijn derde NIC Cup-zege deze week. Maar het pakte anders uit. Hester Klompmaker, die in het basisparcours ook al een van de snellere deelnemers was, liet zien dat de scherpe tijd van Billington toch niet scherp genoeg was. “Ik had echt niet verwacht dat ik er onder zou komen”, glunderde Klompmaker toen ze de ring uit kwam. “Billington had best snel gereden. Ik moest er flink aan trekken. Dit had ik echt niet verwacht.”

Het verschil dat Klompmaker maakte was beduidend. Zeventiende van een seconde was de Friese amazone met Aimee (v Solitair) sneller: 37.65. Om haar vreugde te tonen en het publiek te bedanken gooide Hester Klompmaker tijdens de ereronde haar bloemen richting tribune.

 
 Hester Klompmaker op weg naar de winst. (foto: Kitty Nijholt).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda