Laura Zwart op herhaling tijdesn Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Net als verleden jaar heeft Laura Zwart zaterdag de belangrijkste dressuurklasse bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen op haar naam geschreven. De amazone uit Oosterwolde (Fr) behaalde met haar paard Zandokan Smh 226 punten. In de klasse Z2 toonde Loes Corsel uit Coevorden zich de beste en de klasse Z1 leverde winst op voor Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel. Volgens de jury die de prestaties van de ruiters en ?amazones beoordeelden, was de kwaliteit bij Indoor Hartje Drenthe heel goed te noemen.


Laura Zwart met Tiemen (foto Roos Meertens)

De winst van Laura Zwart betekende dat de Friese amazone na haar overwinning verleden jaar, op herhaling ging. Vooraf werd ze al als kanshebber voor de winst gezien en die verwachting maakte ze waar. Het verschil met Trea Mulder-Dolsma (Dwingeloo) was echter uiterst gering, Zwart kreeg 226 punten en Trea Mulder slechts één minder. “Ik ben erg blij met mijn overwinning. Ik merkte dat de basisgangen erg goed liepen en ook de oefeningen gingen goed”, aldus Zwart na afloop. “Het is een paard dat mogelijkheden heeft om door te groeien en ik hoop dat ik het nog een tijdje mag blijven rijden, want het is niet van mijzelf.” Dat Trea Mulder-Dolsma ook hoge ogen gooide was Zwart niet ontgaan. “Die reed ook een erg goede proef. Het was inderdaad wel erg spannend.”

Trea Mulder-Dolsma was zelf ook erg tevreden over haar prestatie met Brinkhof’s Zaira. “Ik ben heel erg tevreden over de uitvoering. Jammer dat ik er net geen eerste mee ben geworden, maar dat is een jurybeslissing. Ik ben in ieder geval heel content.” De amazone uit Dwingeloo is over Brinkhof’s Zaira verwachtingsvol richting toekomst. “Ik denk dat dit paard over twee jaar op Grand Prix niveau kan starten. Er zitten nog heel veel groeimogelijkheden in en ik ga er zeker aan werken om dat niveau te halen.” Bang dat het paard binnen die twee jaar wordt verkocht, is Trea Mulder niet. “Ik heb gelukkig geen hijgende eigenaren in mijn nek zitten, want het paard is helemaal van mijzelf. Ik ga er de komende jaren fanatiek mee bezig om Grand Prix niveau te halen.”

De derde plaats in de ZZ Licht ging naar Laura Zwart, die daarmee opnieuw in deze klasse in de prijzen viel. Met haar paard Vince kwam ze tot een score van 22 punten. “Hij was wat schrikkerig door vuurwerk dat buiten afgestoken werd en tot in de manege te horen was. Dat gebeurde onder meer bij de middendraf die normaal twee punten meer hadden moeten opleveren. Jammer.”


Loes Corsel met Andreo(foto Roos Meertens)

Drents succes was er in de Z2 dressuur, waar Loes Corsel uit Coevorden overtuigend de winst greep met Andreo. Met 224 punten scoorde ze er negen meer dan Kristel van Duren-Bodewes uit Heerde. “Ik ben blij met deze winst, temeer omdat Andreo nog niet zo ervaren is op dit niveau. Hij is zeven jaar en er zijn nog veel dingen die we moeten verbeteren. Hier liet hij bij het galopperen en het stappen zien dat er veel kwaliteit in zit. Het is een paard met potentie en ik ga dat zeker met hem uitbouwen”, aldus Corsel die lovend was over de accommodatie in Beilen. “Er ligt hier een prima bodem in de hal. Echt heel goed en ook vlak. Het is mooi om hier te rijden.”

Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel (nabij het Tjeukermeer) zorgde voor Friese winst in de klasse Z1. Met A Gold Card kreeg ze van de jury 213 punten, net één meer dan Cecile Smit uit Yde met Bolero. De derde plek ging naar Hennie Roffel, een clubgenote van Loreen van den Boezem. Roffel (Joure) kwam met Armyn P&p tot 211 punten.

Op vrijdag 4 januari gaat het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen verder met de springrubrieken. Hoogtepunt van het springen is zaterdag 12 januari. Dan wordt gestreden om de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Indoor Hartje Drenthe wordt georganiseerd door de paardensportvereniging De Stroomruiters die dit jaar 25 jaar bestaat. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken door belangstellenden. Dat er geen entree wordt geheven komt door het grote aantal sponsors dat het concours een warm hart toedraagt. Mede door hen is er ook gratis entree bij de Grote Prijs.

Aan die wedstrijd doen tal van noordelijke toppers mee. Op de deelnemerslijst staan onder anderen Maaike Koopmans (Fluitenberg), Weite Oldenziel (Gieten), Erik ten Cate (Geesteren), Michiel Brusse (Wapserveen) en vele anderen.
In totaal kent Indoor Hartje Drenthe de komende twee weken 625 combinatie bij de paarden en 280 bij de pony’s. het houdt in dat er meer dan 1200 starts zijn.

Indoor Hartje Drenthe: Z1 dressuur
Rang Naam Paard Vereniging ptn
1 Loreen van den Boezem A Gold Card Ruterwille, LR 213
2 Cecile Smit Bolero Hopruiters (PSV), RV de 212
3 Hennie Roffel Armyn P&p Ruterwille, LR 211
4 Daniëlle Van Bergen Salva's Billy Jean Blauwe Ruiters (PSV), RV de 206
Aniek Schraa Blizzard Kasteelruiters (PSV), LR de 206
6 Lisa van Mensvoort Amaretto Exloo, RV 204
7 Diana van der Wal Bijou Hh Ruterwille, LR 203
Thea Paping Whisper Stroomruiters (PSV), RV de 203
9 Jody Bakker Airforce Vdb Heideruters (PSV), LR de 202
10 Elske Oostra Ulanda Linderuiters , LR de 201
11 Francis Turkensteen Zakira Stroomruiters (PSV), RV de 198
Loyce Wuite Zülle Avereest e.o., LR 198
13 Marlies Visscher Billy Jean O'hara Viribus Unitis, LR 197
14 Mathilde Bouwman Paloma Stroomruiters (PSV), RV de 196
15 Mariella Prins Amor Especial Steenwyck , RV 195
Charlotte Knaap Welinka Steenwyck , RV 195
17 Hilde Venekamp Royal Fresco Norg (PSV), RV 190
18 Ingeborg Vermeer Treasure Bumaruiters (PSV), LR de 187
19 Yvette van Boven Zodan Ericaruiters, RV 182
Indoor Hartje Drenthe: Z2 dressuur
Rang Naam Paard Vereniging ptn
1 Loes Corsel Andreo Grootveldruiters (PSV), RV de 224
2 Kristel Van Duren-Bodewes Alluro Zwolse Ruiterclub Ritsaert, RV 215
3 Laura Zwart Tiemen Hopruiters (PSV), RV de 212
4 Ria Doppen Bravoure Elim e.o., LR 210
5 Joyce Nijmeijer Zorento Millenniumruiters (RSV), RV 206
6 Tessa Harms Terranova R Berkenhoeve, RV de 205
7 Corlien Wemes Julius Abdijruiters, LR de 204
Hester Bischot Smaragd Hce Ruiters (PSV), RV 204
9 Anneke Roos Ricardo Exloo, RV 204
10 Marrit Reusien Pluto Fan De Brinkhof Dwingeloo (PSV), RV 202
11 Gert-jan Wetzelaer Brinkhof's Sensation Dwingeloo (PSV), RV 201
12 Saskia Knol Arc De Triomphe Veendam E.O., LR 201
13 Marell Hilberts Perlona Stroomruiters (PSV), RV de 199
14 Angelique Versluis-Schut Zen Bergveen, RV 198
15 Janny Oosten

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda