Marcel de Boer neemt NIC Cup ZZ mee

ASSEN - Marcel de Boer uit Nieuwleusen heeft zaterdagavond in de TT Hall in Assen de NIC Cup in de klasse ZZ gewonnen. Weliswaar was De Boer in de prachtige barrage niet de snelste van de zes deelnemers, maar hij was wel de snelste zonder fouten. Vanaf het begin was duidelijk waar de Boer met Uloubet Du Pomme naar toe wilde. Hij begon gretig aan de beslissende rit en reed deze beheerst, maar erg snel, uit. Zijn tijd 29.97 was drietiende seconde langzamer dan die van Yvonne van Dijk, maar de Veendamse maakte een foutje en kwam niet bij de beste drie.

De tweede plaats ging Mareille van Geel-Schröder (Gees). De amazone rondde haar eindrit met Zelayla af in 31.43, net genoeg om Jur Vrieling achter zich te houden. De ruiter uit Holwierde  kwam als laatste van de zes barragedeelnemers in de ring. Vrieling reed met VDL Zavall naar een tijd van 32.74.

Hoewel ze met Vayrenta de snelste tijd neerzette, greep Yvonne van Dijk naast de overwinning. Het was één balkje die haar van de winst afhield, ondanks haar tijd van 29.65. Van Dijk had in het basisparcours al laten zien dat ze goed op dreef was, want ze maakte van de vijftien finalisten van de NIC Cup ook daar de snelste ronde in deze Paardenkrant Prijs tijdens het concours hippique NIC Assen. Afgelopen donderdag hadden de vijftien beste ruiters zich vanuit de voorronde voor deze finale van de NIC Cup weten te plaatsen.


Op de foto spring Marcel de Boer naar de overwinning. (foto: Roos Meertens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda