Smolders de beste in Gemeente Assen Prijs

ASSEN - Het was Harrie Smolders die zaterdagavond de gelukwensen in ontvangst mocht nemen van burgemeester Sicko Heldoorn van de Gemeente Assen. De ruiter uit Lage Mierde wist in een prachtige rit de zege te grijpen in de Gemeente Assen Prijs. Het was een springrubriek tabel A met hindernissen van 1.45, waarbij in het basisparcours in groepen werd gestart. De winnaar van iedere groep plaatste zich voor de ?winning round?, die ook nog eens werd aangevuld met een aantal foutloze combinaties die zich niet direct wisten te plaatsen.

Het leverde een fraaie paardensportavond op, waarbij het publiek, de tribunes op de TT Hall waren uitstekend gevuld, volop aan haar trekken kwam. Na pittige groepswedstrijden ontspon zich een boeide strijd in de laatste “winning round”. Vanuit het basisparcours kwamen in die beslissende ronde dertien combinaties in de ring. Het venijn zat duidelijk in de staart. Nadat in de beginfase Bert Jan van de Pol met Whisper, Eric van der Vleuten met VDL Groep Andorra al foutloos waren gebleven, volgden later de Belg Francois Mathy met Opus PSG en de Duitser Marc Bettinger met Urano.

Van der Vleuten leek op weg naar de winst, tot John Whitaker in de ring kwam. Die dook met Argento onder de tijd van Van der Vleuten (38.98) door: 38.25. Vier starts voor het einde wist de 24-jarige Chantal Regter zich aan kop te nestelen. Met Rapide Viando SFN, van het Springpaarden Fonds Nederland, kwam ze tot 37.64. Daarmee verraste ze de kenners net als vrijdagavond. Blij reed de jeugdige amazone de ring uit, maar twee ritten later was het uit met de pret, want Harrie Smolders (Lage Mierde) liet zien dat het nog sneller kon: 37.42.

Toen was het wachten op Angelique Hoorn uit Wanneperveen, die met Zascal de snelste combinatie uit het basisparcours was. Hoorn lag in de eerste helft van de winnende ronde op koers, maar in het tweede gedeelte wist Zascal het tempo niet door te zetten. Op de een na laatste hindernis was de snelheid weg, waardoor de hindernis niet goed werd genomen en een balk viel. Voor Smolders was dat het moment om de armen in de lucht te steken, waarna burgemeester Heldoorn hem bij de huldiging kon feliciteren.

Bij het concours hippique NIC Assen wordt zondagmiddag het hoofdnummer in de TT Hall verreden, de Grote Prijs van Drenthe. Er zijn nog kaarten aan de kassa van de TT Hall verkrijgbaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda