Twaalf dagen regionale hippische topsport in Beilen

BEILEN - Ondanks de moeilijke economische periode is de organiserende paardensportvereniging de Stroomruiters in Beilen er opnieuw in geslaagd een klinkend concours op poten te zetten. Twaalf dagen lang staat de manege van de Stroomruiters in het teken van regionale topsport onder de naam Indoor Hartje Drenthe. Vanaf donderdag 27 december vier dressuurdagen, om in 2013 op vrijdag 4 januari door te gaan met acht dagen springen. Veel van de noordelijke topruiters en aankomende talenten zullen tijdens Indoor Hartje Drenthe in de ring verschijnen.
Op donderdag 27 december is het voor tal van deelnemers direct al een belangrijke wedstrijd. Voor deelnemers in de klassen B en L1 geldt het als een voorselectie voor het Drents Kampioenschap van de kring Zuid West. Een andere belangrijke dag is zaterdag 29 december, wanneer de toppers uit het Noorden zich opmaken voor de dressuur in de klassen Z1, Z2 en ZZ Licht. Verleden jaar was het Laura Zwart uit Oosterwolde die met de dressuurwinst naar huis ging. Ook dit jaar heeft ze ingeschreven.

Andere deelnemers uit de regio die op 29 december in actie komen zijn onder meer Loes Corsel (Coevorden), Hilde Venekamp (Peest), Aline Wetzelaer en Gert-Jan Wetzelaer (beiden Dwingeloo) en leden van de Stroomruiters Carolien Stokkers en Marell Hilberts. Tot en met 15 december kan er nog worden ingeschreven voor de dressuurklassen.
Het inschrijven voor de springrubrieken kan nog tot en met 22 december. Indoor Hartje Drenthe kent ook in deze discipline een uitgebreid programma. Van vrijdagmiddag 4 januari met de pony’s tot en met zaterdagavond 12 januari met de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe voor Z en ZZ deelnemers.

De verwachting is dat zich meer dan 300 combinaties opgeven. De finales van het springen staan voor de slotdagen van Indoor Hartje Drenthe geprogrammeerd met op zaterdagavond 11 januari het hoofdnummer de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Verleden jaar was het Bert-Jan Zuidema (Linde) die voor de derde achtereenvolgende maal de overwinning greep in de Grote Prijs. Of hij ook deze aflevering op zijn naam kan schrijven moet worden afgewacht, want de deelnemerslijst is nog bekend.

Alle prijswinnaars, zowel bij de paarden als bij de pony’s, dingen mee naar enkele prachtige extra prijzen. Winnaars in de paardenklassen kunnen een lang weekend Texel winnen en de ponydeelnemers een smartphone. Kandidaten moeten dan wel op de slotavond van Indoor Hartje Drenthe in de manage van de Stroomruiters in Beilen aanwezig zijn.

Het volledige programma van het concours Indoor hartje Drenthe ziet er als volgt uit:
Dressuur:
27 december B+L1;
28 december L2+m1+M2;
29 december Z1+Z2+ZZ Licht;
30 december ponyklassen.

Springen:
4 januari B pony’s;
5 januari L pony’s+ paarden BB + B;
6 januari B + L;
8 januari B;
9 januari L;
10 januari M;
11 januari M+Z+ZZ+ finale B en L;
12 januari pony’s M t/m Z; finale M, verenigingsspringen pony’s  + paarden GROTE PRIJS.

 
Loes Corsel uit Coevorden hier in aktie met Andreo (foto Roos Meertens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda