Wereldrecordpoging van Adelinde Cornelissen

Les voor 64 combinaties ASSEN - Maar liefst 64 combinaties deden zondagochtend samen met Adelinde Cornelissen mee aan de poging een wereldrecord te vestigen in het lesgeven aan ponyruiters en ? amazones. De organisatie van het concours hippique NIC Assen had deze recordpoging op touw gezet als ?kick off? voor een fanclub van de dressuuramazone. De winnares van de Wereldbeker Dressuur 2011 had nog geen fanclub, maar vanaf zondagochtend tien uur is dat wel het geval.


De massale dressuurles wordt door van NIC Assen aangemeld bij de organisatie van de Guinness World Records.
Twee notarissen zagen er bij deze vestiging van het record op toe dat alles volgens de planning verliep en zij hebben ook het aantal deelnemende ponycombinaties officieel geregistreerd. Notaris Ed Engelen liet weten dat er 64 combinaties aan deze recordpoging hebben meegedaan. De amazones en ruiters kwamen tegelijk in de ring en kregen van Adelinde Cornelissen instructie voor hun uitvoeringen.

De deelnemers moesten hun dieren laten stappen, draven, galopperen en van hand veranderen. Ondanks de enorme opkomst verliep alles bijzonder gedisciplineerd. Na een les van ruim een half uur zat de poging een record te vestigen er op en keek Adelinde nieuwsgierig naar de twee notarissen die het officiële aantal leerlingen bekendmaakten: 64. “Super”, liet de enthousiaste dressuuramazone direct na afloop weten. “Het was geweldig om dit te doen. Als je ook ziet hoeveel werk de deelnemers er van hadden gemaakt, prachtig.”

NIC Assen secretaris Saskia Naberink zal alle bescheiden naar de organisatie van de Guinness World Records sturen en hoopt binnen afzienbare tijd een melding te krijgen dat er een officieel wereldrecord is gevestigd. Alle informatie over de nieuwe “Fanclub Adelinde” is te vinden op de website van de dressuuramazone, www.adelindecornelissen.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda