Winst voor Smith in snelle barrage Rabobank Prijs

ASSEN - Voor uitstekend gevulde tribunes wist Robert Smith vrijdagavond laat de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag op zijn naam te schrijven. De Engelsman was de snelste in de barrage van de Rabobank Prijs een springrubriek over hindernissen van 1.50 meter. In de voorlaatste barragerit liet hij heel duidelijk blijken over een uitstekend en erg snel paard te beschikken. Smith, die in het basisparcours met zijn 11-jarige hengst Balourade (Baloubet du Rouet x Corrado) op Albert Zoer na, al de snelste tijd maakte, was vrij zeker van zijn zaak. ?Ik weet dat het een erg snel paard is, maar ook een uitstekende springer. Een week geleden had hij in Birmingham kans op twee overwinningen, maar een klein foutje brak me op. Hopelijk gaat het zondag wel goed?, aldus de 50-jarige ruiter uit Warwickshire, direct na afloop al uitkijkend naar de GP van komende zondag.
Zijn tijd van 35.94 was de beste van alle negen barragecombinaties. Smith had in zijn rit de tijd van de Nederlandse Chantal Regter als richttijd en hij maakte direct duidelijk wat zijn bedoeling was. Smith opende snel en verzaakte daarna niet meer. Het resulteerde in een rit die maar liefst 2,5 seconden sneller was dan die van Regter, die met Aragon 63 (Askari x Kolibri) de klok op 38.46 liet stilstaan.

Op de derde plaats kwam Leon Thijssen uit Baarlo, die eerder op de avond al de Dagblad van het Noorden Prijs won. Thijssen kwam in de laatste rit van de avond met Haertthago (Heartbreaker x Carthago) tot een tijd van 39.16, maar bleef wel foutloos. Ook Willem Greeve en Eric van der Vleuten bleven in de barrage foutloos.

 
De uitslag
:

 

1.

 

Balourado

 

Smith,Robert

 

GBR

 

 

0 penalties 35.94 sec

 

jump-off

 

2.

 

Aragon

 

Regter,Chantal

 

NED

 

 

0 penalties 38.46 sec

 

jump-off

 

3.

 

Haertthago

 

Thijssen,Leon

 

NED

 

 

0 penalties 39.16 sec

 

jump-off

 

4.

 

Sonate

 

Greve,Willem

 

NED

 

 

0 penalties 39.90 sec

 

jump-off

 

5.

 

Spartacus TN

 

Van der Vleuten,Eric

 

NED

 

 

0 penalties 42.99 sec

 

jump-off

 

6.

 

Uraguay

 

Zoer,Albert

 

NED

 

 

4 penalties 35.64 sec

 

jump-off

 

7.

 

Sensation

 

Tepper,Suzanne

 

NED

 

 

4 penalties 38.29 sec

 

jump-off

 

8.

 

Casper van Spieveld

 

Lansink,Jos

 

BEL

 

 

4 penalties 39.72 sec

 

jump-off

 

9.

 

Deus

 

Clee,Joe

 

GBR

 

 

4 penalties 40.35 sec

 

jump-off

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda