Wout-Jan van der Schans snelt naar zege in Rabobank Prijs

ASSEN - Wout-Jan van der Schans is vrijdagavond bij het NIC Assen winnaar geworden van Rabobankprijs. Deze internationale wedstrijd over hindernissen van 1.45, met barrage, kende maar liefst tachtig deelnemers. Uiteindelijk bleven er 24 over die de barrage mochten rijden. Van de barragedeelnemers was het de Zwitserse Janika Sprunger die geruime tijd uitzicht had op de winst. Met JL’s Komparse (Kolibri x Kronenkranich) ronde ze haar beslissende rit fraai af zonder fouten in een tijd van 36.73. Uiteindelijk bleek dat goed voor de tweede plaats.

Het was Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk, die haar de illusie van de overwinning ontnam. Van der Schans reed snel en maakte korte lijnen. Die progressieve inzet zorgde ervoor dat hij met de 13-jarige ruin Sacramento (Leendert x Corlando) fors onder de tijd van Sprunger dook.

De 52-jarige Van der Schans perste er een tijd uit van 34.36. Daar kwam niemand meer aan. De Ierse Jessica Kürten deed nog wel een poging. Maar uiteindelijk kwam ze op de finish tweeënhalve seconde tekort op Van der Schans en ruim een halve op Sprunger. Met VDL Zapatero (Chin Chin x Ircolando), een 9-jarige KWPN hengst, bleef Kürten steken op de derde plek.

Eerder op de tweede concoursdag van het NIC Assen wist Albert Voorn met Cantinero (v. Canturo) de eerste plaats voor zich op te eisen in de VDM Prijs, een wedstrijd over 1.30 m. Zondagmiddag staat het hoogtepunt van de springrubrieken op het programma, de Grote Prijs Provincie Drenthe, met daarin alle toppers vertegenwoordigd.

Zondagavond wordt NIC Assen afgesloten met het Dagblad van het Noorden Dressuur Gala, met onder meer een clinic door Anky van Grunsven en de Kür op Muziek met onder meer Patrick van der Meer en Christa Larmoyeur. Deze avond begint om 19.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda