CEC begint met winst op Buinen aan de beker

BUINEN - In poule 12 van de districtsbeker speelde CEC in en tegen Buinen. Na een 0-0 ruststand wonnen de blauwhemden uit Emmer Compascuum met 2-1 van de Buuners. Dik in orde, was de eerste reactie van CEC trainer Henri Goeree. ,,Er werd goed gevoetbald zowel door CEC , maar ook door Buinen. Doordat beide ploegen verzuimden om uitgespeelde kansen ook met een doelpunt te bekronen stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0”.

In de tweede helft gebeurd dat wel. Uit een goed lopende aanval over rechts werd de voorzet keurig door Jordy Eggengoor verzilverd. 0-1. Vijf minuten later leek al voortijd het slot op de wedstrijd te liggen. Matthijs Kok stond op de goede plek om de bal uit een aanval over links keurig binnen te koppen. 0-2.

Na deze treffer werd er bij CEC op een aantal plaatsen gewisseld en dat kwam het spel volgens Goeree niet ten goede. ,,Buinen kwam daardoor wel beter in het spel en het was Arno Huizing die in de 83e minuut de spanning nog even terug bracht door de 1-2 te scoren uit een hoekschop. Gezien de kansen daarna had ook evengoed nog 1-3, 1-4 kunnen worden, maar het bleef bij de 1-2. Voor CEC staat komend weekend de thuiswedstrijd tegen Buinerveen op het programma.