FC Emmen pakt verdiend punt in Rotterdam

ROTTERDAM – Voor FC Emmen stond er zaterdagavond de moeilijke uitwedstrijd tegen Feijenoord, dus opnieuw een finale in de strijd om de degradatie te ontlopen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-1 door een benutte strafschop van Michael de Leeuw. FC Emmen trainer Dick Lukkien kon voor deze wedstrijd ook weer beschikken over Caner Cavlan waardoor Kezia Veendorp weer op de bank plaats moeten nemen ondank de goede wedstrijd die hij speelde tegen FC Groningen.

Na een moeilijke start van FC Emmen waarin Feijenoord al na enkele minuten de bal op de paal zag belanden, probeerden de Emmenaren meer druk te zetten en dat leverde een aantal kansjes op. De eerste hoekschop was in de vierde minuut voor FC Emmen nadat Kerim Frei op rechts de diepte werd ingestuurd, maar meer dan een hoekschop leverde het uiteindelijk niet op. Enkele minuten later is het Jari Vlak die Feijenoord doelman Marsman tot een uiterste inspanning dwingt middels een afstandsschot.

De tweede hoekschop leverde ook geen succes op. Na een snelle omschakeling van FC Emmen na het onderscheppen van een Feijenoord aanval kon Luka Adzic niet langs zijn tegenstanders komen. Na een kwartiertje begon Feijenoord iets meer druk te zetten, maar FC Emmen wist steeds op het juiste moment de aanval te onderbreken. In de 27e minuut stond Michael Verrips op de goede plek om een inzet van Kökqü te keren. Uiteindelijk stond het bij de rust wel 1-0 voor de thuisclub. Nadat Luka Adzic te laat reageerde kwam Feijenoord plotseling op voorsprong. Een schot van Kökqü werd van richting veranderd via de knie van Miguel Araujo en doelman Verrips was kansloos. 1-0 en dat werd ook de ruststand.

Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer en kon FC Emmen op jacht gaan naar de gelijkmaker. FC Emmen wist het initiatief van de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 53e minuut speelde FC Emmen tot dan wel de mooiste aanval van de wedstrijd, maar Luka Adzic verzuimde een op maat gegeven voorzet van Glenn Bijl, die diep werd gestuurd door Kerim Frei, niet goed in te schatten en kopte de bal rakelings naast. Daarna weet FC Emmen steeds meer het doel van Feijenoord te vinden, maar doelman Marsman reageerde een enkele keren goed op inzetten van onder anderen Peña. Daarna was het Feijenoord dat een paar mogelijkheden kreeg, maar FC Emmen wist een grotere achterstand te voorkomen. Na bijna een uur haalde Dick Lukkien Adzic van het veld en voor hem in de plaats kwam Nikolai Laursen.

Halverwege de tweede helft kreeg Feijenoord de wedstrijd weer een beetje onder controle, maar FC Emmen bleef gevaarlijk via enkele snelle tegenaanvallen. Bij een van de aanvallen werd binnen enkele minuten twee keer onderuit gehaald en na het raadplegen van de VAR wees scheidsrechter Blom naar de stip. De toegekende stafschop werd door Michael de Leeuw feilloos binnengeschoten. 1-1. In de 84e minuut was Feijenoord dichtbij de 2-1 toen Toornstra de zestien binnenstormde, maar Michael Verrips plukte hem de bal voor de voeten weg. Paul Gladon kreeg ook nog enkele speelminuten nadat hij Sergio Peña was komen vervangen. In de extra tijd mocht Bernadou aanleggen voor een schot vanaf de zestien, maar de bal verdween hoog over het doel. 1-1 en daarmee bleven de Emmenaren voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Na afloop was Emmen trainer Dick Lukkien natuurlijk tevreden met de 1-1, maar achteraf had er volgens hem gezien het spel in de tweede helft misschien nog wel meer ingezeten.

Luka Adzic zag zijn kopbal rakelings langs het doel van Marsman gaan(foto Gerrit Rijkens)

Aanvoerder Michael de Leeuw nam de verantwoording en maakte vanaf de stip geen fout. 1-1(foto Gerrit Rijkens)