FC Emmen ook in Sittard spekkoper met weer drie punten

SITTARD - FC Emmen trainer Dick Lukkien kon zaterdagavond niet beschikken over Lucas Bernadou en aanvoerder Michael de Leeuw waardoor de volgende elf spelers aan de zware opdracht tegen Fortuna Sittard mochten beginnen: Michael Verrip, Glennn Bijl, Miguel Araujo, Nick Bakker, Caner Cavlan, Kerim Frei, Jari Vlak, Sergio Peña, Hilal Ben Moussa, Luka Adzic en Paul Gladon. FC Emmen begon redelijk en kreeg al binnen enkele minuten de eerste hoekschop die overigens niets opleverde.

Nick Bakker neemt met een kopbal het doel van Fortuna Sittard onder vuur. (foto Gerrit Rijkens)

Na een overtreding van Cavlan werd het even gevaarlijk voor het Emmen doel, maar ook dat leverde geen succes op. In de 9e minuut moest Verrips zich even strekken om een schot van Semedo onschadelijk te maken. Het eerste kwartier had Fortuna Sittard iets meer balbezit dan FC Emmen, maar meer dan de kans van Semedo wisten de Limburgers niet uit te spelen.

In de 31 minuut scoorde Paul Gladon, maar werd wegen een overtreding ongeldig verklaard. FC Emmen nam daarna het innitiatief in de wedstrijd. Een minuut later is het Sergio Peña die vanaf de achterlijn een haarscherpe voorzet gaf, maar Gladon net een teenlengte te kort kwam om de 0-2 binnen te tikken. In de 38e minuut kreeg FC Emmen bijna de hulp van Fortuna Sittard toen een vrije bal door een verdediger rakelings langs zijn eigen doel kopte. FC Emmen kreeg nog een kans via Adzic die de bal over de uit zijn doel gekomen doelman Van Osch kopte, maar de bal rolde net naast het lege doel over de achterlijn. De ruststand werd daardoor 0-0 en daar zullen de Emmenaren het minst gelukkige mee zijn geweest.

Emmen kreeg in de 53e minuut een strafschop na een overtreding van Jansen op Paul Gladon. Sergio Peña nam de verantwoording en maakte vanaf de stip geen fout. 1-0 en met een man meer nadat Jansen ook nog een rode kaart kreeg. Tien minuten later kan doelman Van Osch met moeite een inzet van Peña over zijn doel te tikkenen de daaropvolgende strafschop leverde geen succes op. In de 63e minuut leek FC Emmen op 2-0 te komen via Paul Gladon, maar werd na inmening van de VAR wegens buitenspel afgekeurd. Vlak daarop is het weer Kerim Frei die de bal voorlegd op Paul Gladon, maar is het doelman Van Oscch die de inzet kan keren.

Een tegenvaller is dat de vooral in de tweede helft goed spelend Peña met een enkelblessure moest worden vervangen door Robbert de Vos. FC Emmen bleef daarna druk op het doel en kreeg een paar goed mogelijkheden, maar de 2-0 viel maar niet. Een kwartier voor tijd brengt Dick Lukkien Nikolai Laursen in het veld voor Luka Adzic. Direct daarop kreeg Fortuna een grote kansna een foute terugspeelbal van Laursen, maar een inzet werd door Miguel Araujo op de borst gekeerd een de afvallende bal door Bakker weg gekopt. Even later is het FC Emmen doelman Verrips de naar de hoek ging om een afstandsschot te stoppen. Vijf minuut voor tijd is het toch Fortuna Sittard die op 1-1 komt na een fout in de 85e minuut. Even later is het Glenn Bijl die in de 89e minuut in de zestien onderuit werd gehaald en zelf even later de strafschop feilloos binnen schoot. 1-2. In de slotfase werd het ook nog 3-1 door Paul Gladon na een snelle omschakeling een aanval goed weet af te ronden.

FC Emmen spits Paul Gladon was na afloop natuurlijk nog wel een beetje kritisch: ,,Door de rode kaart kregen wij veel meer ruimte om de bal diep te spelen, maar de bal ging steeds terug. Je kon er dan op wachten dat het een keer mis zou gaan en dat gebeurde ook, maar gelukkig lkregen wij nog een strafschop en mocht ik de 3-1 nog scoren”.

Dick Lukkien was natuurlijk een tevreden trainer: “Wij zijn hartstikke blij met deze winst. Na een eerste helft waarin wij wel de bovenliggende partij,volgde ernog wel een knotsgekke tweede helft. Met 11 tegen 10 hebben wij het niet goed gedaan en de 1-1 was voor Fortuna Sittard ook zeker verdiend. Gelukkig kwamen wij snel met een antwoord en dat is een compliment voor de hele ploeg.”

De buit is binnen als Paul Gladon de bevrijdende 1-3 heeft binnengetikt (foto Gerrit Rijkens)