FC Emmen haalt Indy Groothuizen terug naar Nederland

EMMEN - FC Emmen heeft zich versterkt met Indy Groothuizen. De 24-jarige doelman komt over van het Deense Velje Boldklub en tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen op De Oude Meerdijk. In 2008 verliet Groothuizen AFC â??34 voor de jeugdopleiding van Ajax. Daar speelde hij twee seizoenen lang zijn wedstrijden bij Jong Ajax in de eerste divisie, waarna hij op huurbasis vertrok naar FC Nordsjælland in Denemarken. Vervolgens speelde hij twee seizoenen voor ADO Den Haag en sinds 2019 droeg hij het shirt van Velje Boldklub.


Ook heeft Groothuizen twintig jeugdinterlands op zijn naam staan, waarin hij bovendien één keer scoorde. In een oefeninterland tegen Tsjechië Onder 20 kopte hij in blessuretijd uit een hoekschop de 2-2 binnen.

Groothuizen: “Mijn eerste seizoen bij Velje was geweldig, we werden kampioen en promoveerden naar het hoogste niveau. Daarna kwam corona en toen besefte ik dat ik te ver van mijn familie woonde. Toen kwam FC Emmen; een ambitieuze, warme club waar ik ga strijden voor een plek onder de lat.”

“We hebben Indy gehaald om de concurrentie aan te gaan met Michael Brouwer”, aldus technisch manager Michel Jansen. “Ze mogen met elkaar gaan uitmaken wie de eerste doelman wordt. Daarnaast hopen we binnenkort nog een talentvolle derde keeper te presenteren.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda