FC Emmen stelt teleur met smadelijke nederlaag tegen De Graafschap

EMMEN - FC Emmen beleefde een week geleden een prima zege in Den Haag, maar aan de euforie kwam vanavond abrupt tot een eind. De thuiswedstrijd op De Oude Meerdijk tegen De Graafschap werd na een 0-0 ruststand met 2-0 verloren. Dit was de tweede thuisnederlaag op rij voor FC Emmen in pas vier duels in de Keuken Kampioen Divisie. De titelaspiraties die de Emmenaren toch hebben maken stroken niet met de 4 punten uit 4 duels die nu op de ranglijst staan.


Toch was het voor rust prima wat Emmen liet zien, met na een stroef begin. Doelman Michael Brouwer leverde binnen enkele minuten zo maar de bal in bij De Graafschap, maar de goed ingeschoten bal werd voortreffelijk door Brouwer uit het doel geranseld. Aan de andere kant was het gewoon wachten op een treffer van FC Emmen, want Jeredy Hilterman kreeg drie mogelijkheden, waarvan hij er zeker één had moeten maken.

Dat was na een heerlijk steekballetje van Lucas Bernadou, maar de topscorer van FC Emmen schoot vervolgens op De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Voor de rest bracht Emmen aanvallend te weinig. Doordat De Graafschap ook niet echt kansen wist uit te spelen stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0.

Na de thee werd het echter niet beter en FC Emmen zakte steeds verder weg. Niet echt de verdienste van De Graafschap, maar die Doetinchemmers kwamen wel op voorsprong. Jasin-Amin Assehnoun wilde zijn tegenstanden passeren op de achterlijn, maar leed balverlies. De daarop volgende voorzet die volgde werd binnen keurig binnen gekopt door Giovanni Korte: 0-1. FC Emmen had hierop niet echt een antwoord.

Het wist zich geen enkele kans meer uit te spelen, ook al kreeg Jeredy Hilterman nog wel een kans maar vanuit een onmogelijke positie probeerde de spits te schieten in plaats van te kappen. Zes minuten voor tijd zorgde invaller Denell Gravenberch voor de genadeklap. Vanuit een ingooi kon de spits simpel aannemen en na een korte draai, schoot hij de bal laag in de linkerhoek. 0-2 en dat was toch wel een flinke teleurstelling voor de Emmenaren.


Af en toe was het behoorlijk druk voor het doel van FC Emmen


Peter van Ooyen wordt hier gepasseerd door Julian Lelieveld

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00