Prima start voor NWVV met 5-0 winst op Muntendam

NIEUW WEERDINGE – Nadat NWVV in de zaterdag 5e klasse F de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Harkstede wegens een sterfgeval werd uitgesteld, is het zaterdagmiddag, goed van start gegaan. Muntendam werd op Sportpark Nieuw-Weerdinge na een 2-0 ruststand simpel met 5-0 opzij gezet.

NWVV had deze middag maar weinig tegenstand en Johan Hollen en zijn mannen hadden vanaf minuut één het heft in handen. ,,Zonder dat er sprake was van goed voetbal kwamen wij voor de thee geen moment in de problemen. Marko Mihalj zorgde voor de 1-0 en wie anders dat topschutter Roy Super mocht even later de 2-0 ruststand op het scorebord laten zetten”.

NWVV was voor rust de betere ploeg en bleef dat ook in de tweede helft. Na de thee zorgde invaller Orlando Uitenwerf, koud in het veld, vanaf 11 meter voor de 3-0 en de andere invaller Milan Duursma mocht even later de 4-0 scoren. Het was eigenlijk een beetje éénrichting verkeer en had het ook wel 6-0, 7-0 kunnen staan, vervolgt Johan Hollen, maar het was vooral zaak om het achterin dicht te houden.

,,Wij waren wel de beter voetballende ploeg, maar Muntendam kreeg nog wel enkele kansjes, maar doelman Damy Sinot hield de nul”. Het slotakkoord was voor Roy Super die de bal niet veel later, na een splijtende steekpass van Milan Duursma in de ruimte, hoog en hard langs de kansloze doelman van Muntendam schoot. Eindstand 5-0. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 op het programma.