FC Klazienaveen pakt eerste overwinning

KLAZIENAVEEN - In de zaterdag 3e klasse D behaalde een zeer gehavend FC Klazienaveen zaterdagmiddag haar eerste overwinning van het seizoen na twee nederlagen op rij. Ook Fit Boys dat enkele basisspelers moest midden, wist onder leiding van trainer Otto Halmingh nog geen punt binnen te halen. Voor beide ploegen dus maar 1 opdracht en dat was punten halen. Vanaf het begin was FC Klazienaveen de betere ploeg was probeerde Fit Boys verdedigend goed staan en gokken op een snelle uitval.

Toch wist het ook aanvallend wel iets te brengen en dus moest FC Klazienaveen ook op zijn tellen passen. In de 12e minuut stond het daaro wel 0-1 doordat Daniël van der West op links vrij kon opkomen en de mee opgekomen Ivo van Ewijk goed bediende en die had op zijn beurt de hoek voor het uitkiezing. 0-1. Enkele minuten stond het al weer gelijk. Jesse Habing kreeg de bal net binnen de zestien aangespeeld schoot de bal uit de draai in het Fit Boys doel. 1-1. Klazienaveen het vizier niet echt op scherp had staan of Fit Boys doelman Niels van der West was in goede vorm. Daardoor bleef het tot aan de thee 1 - 1.

De 2e helft veranderde het spelbeeld niet. Fit Boys speelde met inzet en strijd en ging voor elke meter. Langzaam werden de aanvallen van Fit Boys minder en kon met veel kunst en vliegwerk en goed keeperswerk de 1-1 in stand gehouden. In de 64e minuut viel dan toch de 2 - 1 gemaakt door Roan Bruinsma. Fit Boys probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar in de 88 minuut was het was het Aaron Brinks die aan die illusies een einde maakte en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Jesse Habing wist tussen de Fit Boys verdedigers Lars de Boer(3) en Mike Jonink(16) door via een omhaal de 1-1 binnen te schieten