Sp. Roswinkel in slotfase naar overwinning

EXlOERMOND – Sc Roswinkel gaat in de zondag 5e klasse D voortvarend van start. Zondagmiddag werd ook het tweede duel in deze competitie in winst omgezet. Tegenstander De Treffers’16 werd op eigen veld na een 1-2 ruststand met 3-2 aan de kant gezet. Gemakkelijk ging dat niet, want de groen-witte formatie uit Roswinkel stond na 10 minuten wel met 1-0 achter door een eigen doelpunt van Jorn Helder na een verkeerde terugspeelbal.

Pas in de laatste vijf minuten voor de thee wist Sp. Roswinkel de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Eerst was het Bart Huizingh die de 1-1 scoorde en twee minuten later was het Dylan Bulle die de Roswinkelers op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Na de thee was het toch De Treffers’16 dat op jacht ging naar de gelijkmaker en in de 60e minuut was het Melvin Wiering die de 2-2 op het scorebord liet zetten. Voor Sp. Roswinkel het sein om weer meer druk te zetten.

Sp. Roswinkel trainer Cor Lubach: ,,Wij hadden daarna de leidsman niet echt mee, want hij onthield ons eerst een strafschop na een overtreding binnen de zestien op Aaldert van Eck en keurde even later ook nog een doelpunt van Aaldert van Eck af op advies van zijn assistent. Uiteindelijk kregen wij toch nog loon naar werken. Bart Huizingh schoot in eerste instantie tegen de doelman op, maar wist uiteindelijk de afvallende bal wel binnen te tikken. Geen mooi doelpunt en geen beste wedstrijd, maar wel drie belangrijke punten”.