VV Emmen kan goed serie niet doortrekken

EMMEN – Na de goede resultaten in de laatste weken met twee overwinningen en drie gelijke spelen leek VV Emmen weer op de goede weg, maar liep zondagmiddag wel tegen een 4-1 nederlaag op. Na een ruststand van 1-2 verloren de roodhemden met 4-1 van Be Quick 1887, die op de tweede plaats staat.

De Groningers behoren tot de betere ploegen in deze landelijke hoofdklasse A, maar Emmen kreeg wel kansen in de eerste helft via onder anderen Sem Nijkamp, maar verzuimden die af te maken. Het was echter Be Quick 1887 dat na een half uur spelen op voorsprong kwam via Martijn van Maastrigt op 0-1 en vlak voor rust had Patrick Eberhard pech door de bal uit na een voorzet in eigen doel te koppen. 0-2, maar nog net voor de thee schoot.

Henk Teuben de bal van dichtbij tussen de palen. 1-2 en daarmee gingen de spelers ook aan de thee. Na de rust probeerde VV Emmen het nog wel maar uiteindelijk scoorde Be Quick nog twee keer. De 1-3 kwam van de voet van Geertjan Liewes en even later bepaalde Martijn van Maastrigt na een mooie solo waarbij hij een aantal Emmen het nakijken gaf en de eindstand op 1-4 bepaalde. Emmen staat door deze nederlaag op een 13e plaats met 9 punten uit 10 wedstrijden.