SVBO zaterdag vol in neerwaartse spiraal

BORGER – SVBO zaterdag zit duidelijk in ene dip, want na een beginfase waarin het vier wedstrijden op rij wist te winnen, liep het zaterdagmiddag in en tegen Borger tegen een derde nederlaag op rij aan. Na een 1-1 ruststand won de thuisclub met 2-1.

SVBO is nu inmiddels afgezakt naar een zevende plaats en zag Borger over zich heen stappen naar ene vijfde plaats. SVBO trainer Jan Moes was heel resoluut in zijn analyse: ,,Wij hebben op de laatste weken veel te weinig stootkracht voorin. De selectie is groot genoeg maar ik mis toch de kwaliteit om bijvoorbeeld bepaalde spelers als Maarten Wielens en Stan Wolbers die wel regelmatig scoren, te moeten vervangen.

Wij kwamen in de 20e minuut nog wel op een 1-0 voorsprong door een richting veranderd schot van Danny Oosterdijk. Daarna was het Borger dat ook kansen kreeg en dat vlak voor de thee met een doelpunt van Melvin Ottens bekroonde. 1-1. Nog niets overboord zou je zeggen, maar wij weten niet echt meer door te drukken zoals in de eerste wedstrijden.

Het gevolg is dan dat de tegenstander wel toeslaat en dat gebeurde in de 65e minuut. Hendrik Gustin zorgde er met zijn treffer voor dat Borger de punten pakte en SVBO met lege handen huiswaarts konden keren. Eindstand 2-1. Komende zaterdag krijgen wij DKB op bezoek en dat wordt ook zeker weer een lastige opgave”, besluit Jan Moes.