DZOH “herbstmeister” na 3-1 overwinning op De Weide

EMMEN - Terwijl de KNVB besloot om de reguliere winterstop vroegtijdig in te zetten na de strengere regels van het RIVM werd er toch nog een wedstrijd gespeeld in de zaterdag 2e klasse J. Op het programma stond vrijwillig een inhaalwedstrijd tussen DZOH en laagvlieger De Weide.


Na een 0-1 ruststand wist DZOH uiteindelijk in de tweede helft de wedstrijd naar haar hand te zetten en wonnen uiteindelijk nog vrij simpel met 3-1. De mannen van trainer Bert Doldersum begonnen redelijk goed aan de wedstrijd op het kunstgrasveld, maar kreeg in de 10e minuut al een waarschuwing dat De Weide deze middag zeker niet als puntenleverancier wilde dienen. Doelman Diederik Bangma wist dankzij een snelle reflex van zijn linker hand een inzet van dichtbij uit zijn doel te ranselen.

Dit bleek echter even uitstel van executie. DZOH moest even bij komen van de onverwachts achterstand. De Weide kreeg even een licht overwicht en dat leverde in de 24e minuut de 0-1 via een lage schuiver in de benedenhoek van Milan Romkes. 0-1 en dat werd uiteindelijk ook de ruststand nadat de Hoogeveners nog wel een kans op 0-2 lieten liggen.

DZOH trainer Bert Doldersum gaf in de rust aan dat er toch wel iets moest gebeuren wilde de ploeg nog een goed resultaat behalen. Hij besloot enkele spelers te wisselen en uiteindelijk bleken juist die wissels het verschil te maken. Rond de 70e minuut werd een voorzet van Bjørn Jansen bij de tweede paal door Youri Keen ingekopt en was het uiteindelijk Daniel Sanafikhah die het laatste tikje gaf en de gelijkmaker scoorde. 1-1.

Vanaf dat moment ging DZOH er weer vol voor en nog geen tien minuten later kwam het op voorsprong. Youri Keen mocht een vrije bal nemen randje zestien en hij plaatste de bal keurig in de hoek. 2-1. Op dat moment de buit was de buit binnen, want de op de voorlaatste plaats staande De Weide had hier geen antwoord meer op. Uiteindelijk bepaalde Ruud Klingenberg de eindstand op 3-1 door een zuivere voorzet van de zeer actieve linker aanvaller Tim Aasman op waarde te schatten en de bal langs De Weide doelman Emiel de Vries plaatste. Eindstand 3-1.


DZOH trainer Bert Doldersum (3e van links) was na afloop een gelukkig man: ,,Dat kun je wel zeggen, maar ik niet alleen hoor, want de hele ploeg weet dat dit een mooi moment is om de winterstop en de feestdagen in te gaan. Wij hebben 22 punten uit acht wedstrijden, zeven overwinningen en een gelijkspel tegen in en tegen FC Meppel. Wij zijn nu ‘herbstmeister’ door een net iets beter doelsaldo dan Gerecht dat oog 22 punten heeft. Dat is tot prachtig”, besluit de Bert Doldersum.


Max Heijnen probeert hier met een omhaal de bal langs tegenstander Michell Nijstad van De Weide te plaatsen. (foto Bennie Wolbers)


Wanneer Tim Aasman (8) aan de bal kwam stonden er direkt twee of drie tegenstanders klaar om hem af te stoppen. (foto Bennie Wolbers)


Joel Zweerink probeert met handen en voeten langs de Weide aanvoerder Michel Luchtenberg (foto Bennie Wolbers)


David Westra probeert zich voor de ogen van trainer Bert Doldersum(3e van links) te ontdoen van Jasper Strijker(21) en Milan Ronkes(22) van De Weide.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda