FC Emmen komt goed uit de winterstop met zege op FC Den Bosch

DEN BOSCH - FC Emmen is het nieuwe jaar prima gestart. De Drentse club won, net als eerder dit seizoen, met 2-0 van FC Den Bosch. In De Vliert zorgden Keziah Veendorp en Rui Mendes voor de treffers. FC Emmen staat nu naast Excelsior op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 42 punten uit 19 duels. Excelsior komt in deze speelronde nog in actie, thuis tegen ADO Den Haag. Koploper FC Volendam speelt op eigen veld tegen Telstar. Ook bij FC Emmen sloeg de Corona toe want Mitch Apau, topscorer Jeredy Hilterman en verzorger Jan Haak moesten in Emmen achterblijven.


Reda Kharchouch mocht daardoor voor het eerst in competitieverband in de basis starten terwijl Keziah Veendorp de voorkeur kreeg in de basis ten koste van rechtsback Arnaud Luzayadio. FC Emmen werd vanaf het begin de bovenliggende partij, maar moest een half uur wachten voordat Veendorp met een fraaie volley van ruim 18 meter Den Bosch-doelman Van der Steen het nakijken gaf: 0-1.

Keziah Veendorp werd na zijn treffer bedolven door zijn medespelers. (foto Gerrit Rijkens)

Tot dat moment had FC Emmen al op een voorsprong moeten staan via Jasin-Amin Assehnoun terwijl een treffer van Reda Kharchouch wegens buitenspel werd afgekeurd. Na de openingstreffer had FC Emmen totaal geen probleem met het povere Den Bosch en kregen kansen, maar Kharchouch, Assehnoun en Peter van Ooijen wisten FC Den Bosch doelman Van der Steen niet te passeren.

Ondank het overwicht en de 0-1 voorsprong begon FC Emmen matig aan de tweede helften wist de Emmenaren terug te dringen. Kansen leverde dat echter niet op, ook al probeerde Jordy van der Winden het één keer van afstand. Zijn poging werd een prooi voor FC Emmen doelman Michael Brouwer.

Na een kwartiertje kreeg Emmen de controle weer terug. Een kwartier voor tijd leek de bevrijdende 0-2 te vallen, maar Rui Mendes maakte hands. Juist op het moment dat Den Bosch alles of niets ging spelen rondde Mendes een aanval via Assehnoun, de beste man aan Emmen-kant en invaller Kian Slor, met draai wat gelukkig af. Eindstand 0-2 en daarmee blijven de Emmenaren in het spoor van Volendam en Excelsior


De mee opgekomen Lorenzo Burnet doet een doelpoging, maar kwam niet tot scoren. (foto Gerrit Rijkens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda