FC Emmen lijkt klaar voor start competitie

EMMEN - De opening van de competitie wordt zeker van de zijde van FC Emmen met meer dan normale belangstelling tegemoet gezien. Niet zo zeer omdat RBC Roosendaal de eerste tegenstander is maar omdat er zoveel binnen FC Emmen is veranderd. De verwachting is namelijk dat de formatie van trainer Harry Sinkgraven vijf of zes spelers zal tellen die hun debuut in het betaalde voetbal maken. Een gevolg van de samenwerking met SC Heerenveen.

 

Trainer Harry Sinkgraven, die donderdagochtend steun kreeg van Foppe de Haan, heeft een zeer talentvolle groep tot zijn beschikking maar weet natuurlijk nog niet waartoe het vernieuwde FC Emmen in staat is. ,,Aan verwachtingen doe ik voorlopig niet, pas na een redelijk aantal wedstrijden kun je de groep beter beoordelen. Wel is het zo dat ik tot nu toe heel tevreden ben. Er wordt hard gewerkt en prima getraind: daar is niets op aan te merken. Verder hebben we in de beginfase diverse kleine blessures gehad maar die zijn nu grotendeels genezen.’’

Een vraagteken moet nog worden gezet aan de inzetbaarheid van aanvoerder Roy Stroeve, Hij blesseerde zich woensdag tijdens de training aan een knie en liet de donderdagochtend sessie aan zich voorbij gaan. Spits Pedro Beda die een paar dagen niet honderd procent fit was lijkt inmiddels weer honderd procent.
Sinkgraven heeft in de voorbereiding nog kans gezien om RBC aan het werk te zien. ,,Ik heb wel een beeld van het elftal. RBC speelt met drie spitsen en snelle jongens aan de buitenkant.’’


Scheidsrechter bij FC Emmen-RBC Roosendaal is Tom van Sichem. De Almeerder is meestal in de eredivisie actief en timmert inmiddels ook internationaal aan de weg.

 

 

 


 

 

 


  
 

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda