Datum PWZ Zuidenveldtour 2020 bekend

NIEUW AMSTERDAM / DALEN - De negenentwintigste PWZ Zuidenveldtour wielerwedstrijd wordt gehouden op zaterdag 25 april 2020. De start is om 12.00 uur in centrum van Dalen en de finish is even na half vijf aan de Vaart Noordzijde te Nieuw Amsterdam. Vorig jaar moest de wedstrijd uitgesteld worden vanwege het Koningsfeest, daardoor werd de wedstrijd pas op 11 mei verreden.


Gelukkig kon in overleg met de UCI (de internationale wielerbond) de wedstrijd weer terug naar de traditionele laatste zaterdag van april. De Zuidenveld-organisatie is inmiddels alweer in volle gang om op deze dag een aansprekend wielerevenement neer te zetten. De PWZ Zuidenveldtour heeft de UCI 1.2 categorie, wat wil zeggen dat het een 1-daagse wedstrijd is, voor categorie 2 rijders. Categorie 2 houdt in ‘elite’ mannen, dat is het niveau net onder de professionals.

De 1.2 wedstrijden zijn geliefd bij de renners en de landelijke teams, omdat men zich hier in de kijker kan rijden voor een profcontract. Bekende renners uit de PWZ Zuidenveldtour die de stap naar prof hebben gemaakt zijn o.a. Bert-Jan Lindeman (Lotto-Visma), Elmar Reinders (Roompot), Fabio Jakobsen (Quick Step), Jan-Willem van Schip (Roompot) en Jeroen Blijlevens (TVM), de later zo succesvolle winnaar van de eerste PWZ Zuidenveldtour in 1992.

Het leuke aan de PWZ Zuidenveldtour is dat ook clubs als WSV Emmen, De Peddelaars uit Hoogeveen of WV de Kannibaal uit Roden mee kunnen rijden, dit maakt de koers extra interessant voor het publiek. Regionale renners kunnen zich zo tonen aan het publiek én kennismaken met het niveau van de landelijke clubs.

Graag zien we u als wielerliefhebber dan ook de renners aanmoedigen, ergens aan het ten opzichte van vorig jaar ongewijzigde parcours. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.zuidenveldtour.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda