Wielerwedstrijd PWZ Zuidenveldtour 2021 gaat door

NIEUW AMSTERDAM - Hoewel het in april nog onzeker was of de wedstrijd dit jaar wel verreden zou kunnen worden gaat de PWZ Zuidenveldtour op zaterdag 18 september van start. Daar vorig jaar de wedstrijd ook al niet door kon gaan vanwege corona, heeft het wieler comité alles op alles gezet om dit jaar toch de wedstrijd te kunnen houden. Op voorhand heeft de organisatie begin dit jaar al de datum in het najaar vastgelegd, hopend dat de corona maatregelen tegen die tijd voldoende versoepeld zouden zijn. Het vele extra werk is niet voor niets geweest en heeft geleid tot groen licht van zowel de KNWU als de internationale wielerbond UCI.


Dit najaar wordt al weer de 29e editie van deze wedstrijd verreden. De 1e editie was in 1992, met een later als topsprinter bekend geworden Jeroen Blijlevens als winnaar. In maar liefst elf ritten in de Giro, de Vuelta en de Tour de France kwam hij nadien als prof-wielrenner als eerste over de streep.

De wedstrijd door Zuid Oost Drenthe heeft altijd grote aantrekkingskracht op ploegen uit het binnenland, maar zeker ook op buitenlandse teams. Wie de Zuidenveldtour weet te winnen trekt de aandacht van prof-ploegen, en is verzekerd van een vergrootte kans op een prof contract. Dat is mede het doel van deze wedstrijd, naast het bieden van een wedstrijd op hoog niveau voor liefhebbers van de wielersport.

Net als andere jaren zal de start om 12.00 in het centrum van Dalen zijn en de finish rond 16.30 aan de Vaart NZ in Nw Amsterdam. Het parcours is dit jaar uitgebreid met de Muur van Emmen, waar het peloton serieuze hoogtemeters voor de kiezen krijgt. De 200 km lange route, met verwachte doorkomsttijden, is te vinden op de website www.zuidenveldtour.nl

Naast bekende Nederlandse ploegen zoals Metec, Volker Wessels en het John Deer Cycling Team uit Groningen zijn ook buitenlandse teams van de partij, waarbij het Canadese X-Speed United in het oog springt met een sterke groep renners. Wie er ook gaat winnen, de kussen voor de snelste man zullen in ieder geval van rondemiss Xiamara Boxem komen, die na haar uitgestelde debuut van vorig jaar de medailles bij de eerste drie zal omhangen. Xiamara is de kleindochter van de vorig jaar helaas overleden, mede-oprichter én grote initiator van de Zuidenveldtour, Olf Boxem.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda