Milaan-San Remo met Mathieu

EMMEN - In de dertien jaar dat WielerFlits bestaat, kan ik mij niet herinneren dat er een voorbeschouwing is geweest die we zo vaak hebben moeten aanpassen als die van Milaan-San Remo 2022. Dat heeft niets te maken met onze eindredactie of het feit dat een voorbeschouwing 'maar' twee dagen voor de wedstrijd online verschijnt.

De eerste grote schifting is dit jaar niet op de Cipressa, maar nog voor de start van de koers. De een na de andere topfavoriet moet met ziekteverschijnselen noodgedwongen afhaken. De afgelopen dagen zagen we om die reden onder anderen Jasper Stuyven, Julian Alaphilippe, Oliver Naessen en Caleb Ewan afhaken.

Verrassende comeback
Maar er keert ook iemand verrassend terug. Tot ieders grote verbazing is Mathieu van der Poel aan de deelnemerslijst toegevoegd. Hij kampte de afgelopen maanden met een hardnekkige rugblessure. Het plan was eigenlijk om pas volgende week dinsdag de competitie te hervatten in de Settimana Coppi e Bartali. Die comeback is dus iets naar voren gehaald. Geen wielerliefhebber die dat erg zal vinden.

De afgelopen dagen hebben we in aanloop naar het eerste wielermonument van het jaar een aantal specials gemaakt die ik graag met je deel.

Kan Van der Poel met zijn beperkte voorbereiding wel presteren in Milaan-San Remo? Roger De Vlaeminck denkt dat Pogacar onmogelijk Van Aert kan lossen. Drie ploegleiders van concurrerende ploegen voorspelen Hoe is Tadej Pogacar te verslaan? En in de nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast belichten collega Youri IJnsen en ik alle kanshebbers en outsiders.
Veel plezier dit weekend,

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda