Beste wielervrienden en/of vrijmibo'ers,

EMMEN - Dit weekend staat in Nederland de enige klassieker van WorldTour-niveau op de kalender. De Amstel Gold Race is dit jaar een weekje eerder, omdat het voor één keertje van datum is verwisseld met Parijs-Roubaix. Een mooie geste van koersdirectrice Leontien Zijlaard-Van Moorsel eerder deze week. In het bijzijn van onder meer Keetie van Oosten-Hage, Anna van der Breggen en Demi Vollering werd het prijzengeld bij de vrouwen gelijkgetrokken met dat van de mannen.

In aanloop naar De Amstel hoef je alvast niets te missen bij WielerFlits. Je kunt uitgebreide voorbeschouwingen lezen op de vrouwen- en mannenwedstrijd. In die laatste koers zit er overigens een verrassing in het parcours. Koersdirecteur Leo van Vliet heeft een kleine wijziging gedaan ter hoogte van de Kruisberg. Daardoor volgt er na die klim geen brede baan, daarvoor in de plaats komen een aantal smalle en bochtige weggetjes. Ideaal om de koers vroeg open te breken, dus. Mis daar zondag niets van in ons liveblog!


In de nieuwste aflevering van de WielerFlits Podcast bespreek ik samen met hoofdredacteur Maxim Horssels alle ins en outs van de Amstel Gold Race. Want wie van de deelnemers moet nu in hemelsnaam Mathieu van der Poel gaan verslaan? Beluister 'm nu via WielerFlits of je favoriete podcastapp.

Wielrenner van de maand

Je kunt tot en met maandag 11 april ook stemmen op de Wielrenner van de maand maart. De Club48 heeft een select gezelschap keuzemogelijkheden aangewezen. Bij de talenten kun je kiezen uit Tim Marsman, Casper van Uden en Nienke Veenhoven. Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Lorena Wiebes dingen mee naar de wielrenster van de maand en bij de mannen is het een tweestrijd tussen enerzijds Fabio Jakobsen en anderzijds Mathieu van der Poel. Stemmen (dat kan hier) kan nog tot maandagmorgen 11 april om 11.00 uur.

Parijs-Roubaix in RIDE Magazine

Normaal had dit weekend dus Parijs-Roubaix plaatsgevonden, maar dat is dus een week opgeschoven. In de voorjaarseditie van RIDE Magazine staat overigens een uitgebreide reportage over de Hel van het Noorden. Tijdens de laatste uitgave in oktober 2021, ging ik een hele dag exclusief op pad met Adrie van der Poel. Hij vertelt er over de meeste gevreesde stroken, hoe tourfietsers het beste over de kasseien kunnen rijden en waarom zijn zoon Mathieu zo goed tot zijn recht komt in het monument waarvan Adrie zo houdt.

Bestel het magazine nu en je leest dat verhaal nog voor volgende week zondag! En hopelijk krijgen we dan eindelijk het duel waar we naar snakken: Wout van Aert tegen Van der Poel.


Stage lopen bij WielerFlits?
En we hebben ook nog een mooie vacature voor aanstormend talent. Binnenkort is er plek voor een stagiair. De stageplek is spoedig beschikbaar en tijdens de Giro d’Italia. Een van de taken is het verplicht kijken naar de koers. Wie wil dat nu niet? Lijkt dat je nu helemaal te gek of heb je een zoon, dochter of ander familielid die van deze kans móet weten? Bekijk dan de volledige vacature op onze website en reageer meteen!

Veel plezier dit koersweekend en moge de beste winnen,


Youri IJnsen
Koersmaker WielerFlits

Voorbeschouwing: Amstel Gold Race 2022

De Amstel Gold Race als prestigieus intermezzo tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Het is even wennen, maar we krijgen zondag ongetwijfeld een mooie koers voorgeschoteld. Er staan ook heel wat toppers aan de start van de Limburgse klassieker. WielerFlits wikt en weegt de kansen van de favorieten!

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Deelnemers Amstel Gold Race 2022

Zondag staat de enige Nederlandse klassieker van het hoogste niveau op de kalender: de Amstel Gold Race. Talloze hellingen, draaien, keren, op en af. Nergens is een eendagskoers zo nerveus als in Zuid-Limburg. Sinds het verplaatsen van de finish van de Cauberg naar Berg en Terblijt, is het vaak een spektakelstuk. Met de editie van 2019 als orgelpunt. Dit zijn de deelnemers van de Amstel Gold Race 2022.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda