Gerard Kemkers en Velodroom doen het nóg een keer: tweede editie Fit naar de Veldslag

RODEN - Het succes van 2021 smaakte naar meer! Velodroom en Gerard Kemkers zoeken opnieuw 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 3 september 2022 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen. Met de challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen enkele ervaring met sportief fietsen hebt. Opgeven kan vanaf heden.


|Gerard Kemkers: “In 2021 hebben we een geweldig traject doorlopen met 8 mensen die onervaren waren als het ging om sportief fietsen, laat staan een tocht van 100 km. Ze hadden allemaal een eigen geweldige motivatie om de uitdaging aan te gaan. Nu zoeken we opnieuw 8 deelnemers. Het is met nadruk geen wedstrijd, maar een persoonlijke uitdaging om vitaler en gezonder te worden. Dat staat voorop. Iedere deelnemer is uniek, maar wat ze gemeen hebben is dat ze gaan proberen het maximale uit zichzelf te halen. En daar helpen we ze natuurlijk heel erg graag bij!”

Wie zoeken we?
De Veldslag om Norg is een échte MTB uitdaging op 3 september 2022. Fietsers worden in een grote ronde geconfronteerd met het mooiste en zwaarste dat Noord-Drenthe te bieden heeft. Berend Slagter (Velodroom): “Iedereen die 15 jaar of ouder is en voor wie deze fietservaring een échte uitdaging is, kan zich aanmelden. Ervaring met sportief fietsen is niet noodzakelijk. Misschien wil je je simpelweg fitter en vitaler gaan voelen? Of je fietst nu al wel, maar je wilt dolgraag de stap naar een mountainbiketocht van 100 km maken? Of je komt terug van een ziekte of je hebt een beperking, waardoor je denkt ‘dat kan ik nooit’? Tegen al die mensen zeggen wij: ‘meld je aan!’ We zoeken dus deelnemers die het heel graag zouden willen, maar een duwtje en een helpende hand nodig hebben. Als je maar enthousiast bent en er echt voor wil gaan!”

Professionele begeleiding
Gerard Kemkers is onze hoofdcoach, maar hij kan het natuurlijk niet alleen. Daarom werkt Velodroom samen met een team van professionals. Zo gaat wielertrainster Marianne Gall de deelnemers op de fiets begeleiden. Ook is er ondersteuning van een sportarts (Hans de Vries, Martiniziekenhuis), fysiotherapeut (Dannie Snijder, fysiosportief) en een voedingscoach (Patrick van der Duin, Core of Sports). Door hun gecombineerde expertise en de ervaring van Velodroom is er bovendien aandacht voor alles wat komt kijken bij een optimale voorbereiding: fietshouding, conditie, materiaal, training, voeding en alles wat we verder tegenkomen.

Selectiedag
Mensen die deze challenge willen aangaan, kunnen zich tot en met 18 april inschrijven op www.velodroom.nl/fitnaardeveldslag. Uit alle inzendingen worden 30 personen geselecteerd voor de selectiedag. Deze vindt plaats op woensdag 20 april vanaf 18:00. Vervolgens worden 8 deelnemers gekozen om de uitdaging aan te gaan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda